Черговий будівельний скандал у Дніпровському районі Києва

dniprovska naberegna

 
У Дніпровському районі назріває черговий будівельний скандал. Про це повідомив заступник голови фракції «УДАР» у Київраді Андрій Странніков.


«На Дніпровський Набережній, 9 ТОВ «Інтербізнесінвест» намагається розпочати будівництво 20-поверхового житлового будинку. Учора на це місце почали завозити бетонні блоки, чим спровокували активні протести громадян. Кілька сотень осіб із прилеглих до цієї території будинків розпочали акцію протесту, встановивши цілодобове чергування з метою подальшого недопущення сюди будівельної техніки», - розповів Андрій Странніков.

За словами депутата, ще у 2011 році Київрада скасувала рішення про відведення земельної ділянки даній комерційній структурі. Цим же рішенням Київській міськдержадміністрації було доручено підготувати позов до суду про розірвання договору оренди землі.

Втім, цей позов так і не було подано, оскільки КМДА і Київрада не можуть між собою порозумітися, хто з них має виступити стороною в судовому процесі. Як результат – забудовник, маючи неоскаржений у суді договір оренди, здійснює спроби захопити земельну ділянку.

«Насправді цей випадок непоодинокий. Через мляву участь (або неучасть взагалі) київських чиновників у судових процесах, не лише втрачаються мільйони бюджетних коштів, а й завдається непоправна шкода навколишньому природному середовищу, як у випадку на Дніпровській Набережній. В результаті програє київська громада. Кількість судових справ, у яких стороною є київська міська влада, вже сягнула 2,5 тисяч», - підкреслив Странніков.

Депутат відзначив, що зусиллями Дніпровського осередку партії «УДАР» у місті Києві разом з мешканцями Березняків завезення бетонних блоків наразі вдалося зупинити. «УДАР» установив свої намети і разом з громадянами братиме участь у цілодобовому чергуванні на знак протесту проти незаконного будівництва.

У столичному осередку «УДАРу» вимагають від київської влади зупинити будівельні роботи і якомога швидше звернутися до Господарського суду м. Києва з позовом до ТОВ «Інтербізнесінвест» про розірвання договору оренди земельної ділянки за адресою: м. Київ, Дніпровська Набережна, 9, повідомляє прес-служба пратії «УДАР».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.