Прокуратура через суд вимагає надати інваліду квартиру у Києві

prokuratura obolon

 
Прокуратура Солом’янського району Києва заявила позов до суду та вимагає зобов’язати кредитну спілку «Добробут» надати інваліду квартиру у Києві, побудовану за його кошти.


Інвалід другої групи з дитинства у 2003 році отримала в громадській організації «Народна кредитна спілка «Добробут» цільову позичку для придбання житла у розмірі 67 тис грн.

У подальшому між інвалідом, громадською організацією та забудовником було укладено інвестиційний договір про участь у будівництві житла для інваліда – члена кредитної спілки «Добробут» за рахунок його коштів.

Прокурорською перевіркою встановлено, що інвалід умови інвестиційного договору виконала у повному обсязі та перерахувала кошти за будівництво квартири у будинку на вул. Борщагівській, 208.

Натомість, як з’ясувалося, будинок було введено в експлуатацію несвоєчасно та кредитна спілка відмовляється передати інваліду квартиру, незаконно вимагаючи укласти додаткову угоду про збільшення вартості житла майже у 5 разів.

У позові прокуратура вимагає зобов’язати громадську організацію  «Народна кредитна спілка «Добробут» надати інваліду квартиру, яку жінка повинна була отримати ще у 2004 році, та сплатити майже 1,5 млн грн пені за невиконання умов інвестиційного договору.

За законодавством, у разі коли виконавець не може виконати роботу згідно з договором, за кожний день прострочення споживачеві сплачується пеня у розмірі 3% вартості роботи. Сплата виконавцем пені не звільняє його від виконання зобов’язання в натурі, повідомляє прес-служба прокуратури Солом’янського району міста Києва.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.