Аварійна ситуація на столичних дорогах за минулу добу

udai

 

За 25 червня співробітниками столичної ДАІ виявлено 612 порушень Правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених порушень залишається перевищення швидкості – 293 відхилення від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто – 59 водіїв, без необхідних документів керували автіками – 13, порушення правил проїзду перехресть – 14. Крім того, виявлено 23 пішоходи - порушники. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі УДАІ Києва.


За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування – 42 водії. Столична Державтоінспекція звертає увагу на те, що останнім часом стало більше дорожньо-транспортних пригод за участю нетверезих водіїв. Через легковажність водіїв, які не можуть втримати себе від вживання алкоголю, гинуть та травмуються люди. Такі керманичі не розуміють, що навіть після вживання келиху пива адекватно і вчасно реагувати на дорожні ситуації неможливо. «Водії сідають за кермо напідпитку і вирушають у дорогу, мало замислюючись над тим, чи дістануться вони до пункту призначення. Таким чином, керуючи автомобілем у нетверезому стані, наражають на небезпеку не лише себе, а й інших учасників дорожнього руху»,- говорить начальник управління Державтоінспекції Анатолій Курінний. - Лише за три тижні червня нинішнього року в столиці з вини нетверезих водіїв сталося 9 ДТП, в яких 2 людини загинуло та 13 отримали травми. Нагадуємо, що окрім штрафу за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння від 2550 до 3400 гривень, законодавство передбачає такі види стягнень, як адміністративний арешт (10-15 діб), громадські роботи (50-60 годин), оплатне вилучення транспортного засобу та позбавлення права керування транспортним засобом до 10 років».

За добу в столиці було зареєстровано 4 ДТП (наїзди на пішоходів), в яких 4 людини отримали травми. Столична Державтоінспекція звертається до водіїв - будьте уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи людей. Заздалегідь знижуйте швидкість, не об'їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть пішоходів, які переходять дорогу. Так, минулої доби, за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнуто 33 водія.

Незаконне заволодіння транспортним засобом: Святошинський район автомобіль «ВАЗ-21063», д/н 450-50КВ, 1983 р.в., сірого кольору. Прийнято міри розшуку.

Натомість інспектори ДАІ виявили 11 автомобілів, що знаходились у розшуку. У Дарницькому районі працівниками ДАІ виявлений та затриманий мотоцикл «Хонда», який перебуває у розшуку по базі «Інтерпол». Також затримано громадянина, який перебував у розшуку за скоєння злочину. До райуправління міліції доставлено двох водіїв за перевезення вантажів без необхідних документів, 1 громадянина за незаконне зберігання наркотичних речовин, 1 за порушення громадської моралі. Інспекторами полку ДПС ДАІ затриманий злодій, який скоїв крадіжку продуктів харчування з автомобіля «Фольксваген».

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон ДАІ Києва 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.