Мінрегіонрозвитку не побачив незаконну забудову на Парковій алеї

park alleya

 
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства не бачить порушень правил забудови Києва при будівництві вертолітного майданчику на Парковій алеї в Києві. Про це йдеться у відповіді міністерства на депутатський запит лідера «УДАРу» Віталія Кличка та народних депутатів фракції «УДАР» до прем'єр-міністра України, Генерального прокурора щодо порушення правил забудови міста Києва та незаконні дії столичної влади, що призвели до аварійної ситуації на схилах Дніпра, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі партії «УДАР».


Запит спільно з мінрегіонрозвитку розглянули міністерство культури України, Державна екологічна інспекція України та КМДА.

У відповіді зазначається, що Державна служба з питань національної культурної спадщини, враховуючи висновок Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища КМДА, погодила проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки по Парковій дорозі в Печерському районі столиці для будівництва, обслуговування та експлуатації об’єктів інженерної та транспортної інфраструктури. При цьому проект був погоджений за умови прийняття у встановленому порядку Київською міською радою рішень стосовно внесення змін до «Програми розвитку зеленої зони м. Києва до 2010 року та концепції формування зелених насаджень в центральній частині міста», затвердженої рішенням Київради, та до Генплану розвитку міста в частині зміни цільового призначення земельної ділянки.

В міністерстві наголошують, що «рішення стосовно погодження відведеної земельної ділянки по Парковій дорозі для вказаних цілей було обумовлено, в першу чергу, нагальною необхідністю мінімізувати навантаження на дорожню мережу міста Києва в так звані «години пік».

За результатами перевірки, здійсненої Державною екологічною інспекцією у м. Києві, встановлено, що ТОВ «Амадеус КО» використовує земельну ділянку площею 2,2 га для будівництва Центру адміністративно-ділової авіації, а будівельні роботи виконує спільне українсько-французьке підприємство з іноземними інвестиціями ТОВ «Основа-Солфис».

«За інформацією Державної екологічної інспекції у місті Києві при обстеженні території встановлено, що об’єкти Центру адміністративно-ділової авіації вводяться в експлуатацію поетапно , а саме: вертодром «Дніпро-1» введений в експлуатацію у 2012 році, адміністративна будівля станом на час перевірки в експлуатацію не введена. Проводяться роботи з благоустрою території, які знаходяться на завершальному етапі. Фактів видалення зелених насаджень перевіркою не виявлено», - йдеться у відповіді.

Матеріали зазначеної перевірки скеровано до прокуратури Печерського району міста Києва.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.