У Києві підприємці-єдиноподатківці заборгували майже 1,5 млн грн за оренду землі

novozabarska

 

Прокуратурою Оболонського району розпочато кримінальне провадження за фактом умисного ухилення від сплати податків столичним підприємством, яке майже 4 роки незаконно використовувало земельну ділянку, не сплачуючи за її оренду. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури Оболонського району.


Встановлено, що Київрадою у 2005 року приватному товариству було надано в 3-річну оренду земельну ділянку площею майже 6900 кв м на вул. Новозабарська, 21, що на Оболоні, для експлуатації та обслуговування складських та адміністративних будівель.

Однак, як з’ясувалося, не зважаючи на закінчення строку договору, товариство продовжувало використовувати ділянку на тих самих умовах.

Крім того, починаючи з 2010 року підприємство припинило сплачувати до місцевого бюджету орендну плату за вказану землю, посилаючись на статус платника єдиного податку та звільнення від сплати земельного податку.

Втім, за законодавством, вказані суб’єкти підприємництва не сплачують лише податок за землю, а орендну плату за її користування сплачувати зобов’язані.

Унаслідок протиправних дій керівництва компанії місцевому бюджету завдано збитків на суму майже 1,5 млн гривень.

Відомості про вчинення службовими особами підприємства кримінального правопорушення прокуратурою району внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 364 КК України ("Зловживання владою або службовим становищем") та за ч. 1 ст. 212 КК України ("Ухилення від сплати податків").

Досудове розслідування триває.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.