Герега не розглянула жодного питання на незаконному зібранні Київради в Солом’янській РДА

nelegitimna gerega

 
Опозиційні депутати не дали провести нелегітимну сесію Київради, яка зібралася в Солом’янській райдержадміністрації. Зранку народні депутати від «УДАРу» Віктор Чумак, Роман Чернега, Ярослав Гінка, Ігор Побер і Оксана Продан разом з колегами з інших опозиційних сил прийшли до приміщення Солом’янській райдержадміністрації, де секретар Київради Галина Герега вирішила провести нелегітимну сесію столичної ради. Водночас, народних депутатів відмовилися пускати до сесійної зали.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі партії «УДАР.

«До зали засідання нікого не пускали. Зачинилися на всі ключі, повикручували всі ручки. Стара практика», - розповів Віктор Чумак.

Заступник голови фракції «УДАР» у Київраді VI скликання Андрій Странніков зазначив, що влада свідомо заблокувала вхід до зали народним депутатам від опозиції. «Я, перебуваючи всередині, переконував колег, що треба відчинити двері добровільно, але за цей час двері просто винесли», - розповів Странніков.

Коли депутати і журналісти нарешті потрапили всередину зали, секретар Київради Герега закрила сесію. Жодне питання порядку денного не було розглянуте.

«Кияни знають, що є група людей, яка називає себе Київською міською радою, яка вже давно нелегітимна. Вони збираються по якихось незрозумілих місцях, зачиняють двері. Без журналістів, без громадськості проводять зібрання, ділять гроші, які виділяються на цю нелегітимну раду урядом. Сьогодні влаштували незаконне зібрання в Солом’янській РДА. Хоча виконуючий обов’язки голови КМДА Голубченко вчора сказав, що всі питання вирішуються в Кабміні і Київраді не треба збиратися. А вони продовжують це кіно, тому що хочуть ділити київську землю, київське майно і київські гроші. І треба це припинити», - наголосив Чумак.

Пікетувати нелегітимну сесію Київради прийшли і активісти з Майдану.

«Коли влада не йде на зустріч громадянам і не призначає вибори у встановлений термін, то громадяни виходять на вулиці. Кияни вважають чинну владу нелегітимною. Вимога активістів – це проведення виборів Київського міського голови і депутатів Київради», - зазначив Странніков.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.