Прокуратура повернула у державну власність льодовий палац «Авангард»

prok riev new

 
Прокуратура міста Києва домоглася в суді законного рішення щодо визнання за державою права власності на будівлю льодового палацу  «Авангард», що на вул. Мельникова, 46. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури Києва.


Приміщення льодового палацу загальною площею 8,4 тис. м² з 1990 року перебувало у власності громадської організації та використовувалося для підготовки основного складу хокейного клубу «Сокіл» та дитячо-юнацької школи з хокею.

У 2010 році льодовий палац було закрито на реконструкцію, яку планувалося завершити за два роки.

Однак, незважаючи на те, що державою були виділені значні кошти на вказану реконструкцію, вона на цей час не завершена.

Крім того, в ході прокурорської перевірки було з’ясовано, що приміщення палацу були набуті у власність організацією в порушення інтересів держави, а саме без відома та погодження з Фондом державного майна України.

Зважаючи на виявленні порушення та беручи до уваги те, що спортивний комплекс тривалий час належно не функціонує, прокуратура столиці заявила позов до суду з вимогою повернути спірний об’єкт у власність держави.

Господарський суд міста Києва підтримав позицію прокуратури та задовольнив позов у повному обсязі.

Відтак право власності на льодовий палац визнано за державою.

Нагадаємо, минулого року за фактом розкрадання бюджетних коштів, виділених на реконструкцію льодового палацу «Авангард», прокуратура Шевченківського району Києва відкрила два кримінальні провадження, розслідування у яких триває.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.