Відповідь КЗШВ на новий фейк від майстрів екологічних справ столиці

kzshv

 
КЗШВ спростовує інформацію прокуратури Києва у звинуваченні підприємства у начебто незаконних викидах в атмосферу і збитках державі:


Знаєте, складно знайти слова, щоб дати відповідь на чергове інформаційне вкидання негативу, ініційоване прогнилою (читайте корупційною) державною структурою, проти підприємства з інвестиціями з країни Євросоюзу, що працює в непростий воєнний час, виробляючи святковий продукт (людям зараз не до веселощів), і ще знаходить можливість допомагати фінансово Українській армії. Але за законами жанру, раз вже знову незаслужено облили брудом, треба вмитися, обтруситися і продовжити працювати, приносячи користь державі і радість людям своїм якісним шампанським на святкових столах.

Отже, розпочнемо. Наше підприємство звинуватили в тому, що воно 5 місяців забруднювало атмосферу шкідливими викидами. І відразу питання, чому 5 місяців? А що було до і після цих 5 місяців?

А ось що. Згідно українського законодавства, Київський завод шампанських вин «Столичний» мав спеціальний дозвіл на 5 років, в якому позначалися всі можливі викиди в атмосферу, фактичні і теоретичні, які могли вироблятися підприємством. Після закінчення цих 5 років, а саме 1 листопада 2013 року, ми повинні були продовжити (отримати) новий дозвіл на наступні 5 років, бо ніяких змін по видах і обсягах викидів не відбулося. Це перший важливий момент. Нічого не змінилося. Здається, проста формальність. На жаль, ні. Для отримання цього дозволу потрібно зібрати в обов'язковому порядку пакет документів і довідок. Ми, як законослухняна компанія, почали займатися збором цих папірців завчасно, а саме з травня 2013 року. За видачею однієї такої довідки (розрахунок фонових концентрацій), згідно закону України, ми звернулися 31 липня 2013 в Київську міську державну адміністрацію (КМДА). На що отримали відповідь, що вони не видають таких довідок. Стало неможливим зібрати необхідний пакет для отримання дозволу на викиди. Державні органи з травня 2013 року по лютий 2014 займалися листуванням між собою і з'ясуванням, хто ж повинен видати цю довідку. Вирішили, що це повинна робити (увага...) та ж Київська міська державна адміністрація. Як тільки це сталося, ми повторно подали запит 19 лютого 2014 року в КМДА і отримали цю довідку. Яка дала можливість вже в березні отримати дозвіл на викиди в атмосферу. І ми знову, як би легально, почали забруднювати атмосферу.

Чи забруднювати насправді? Це другий важливий момент. Чим саме та якими викидами, на думку прокуратури, Завод шампанських вин завдав збитків державі на 337 тис. грн.? Адже, може скластися враження у нашого споживача, що КЗШВ мало не металургійний завод в центрі Києва. Просто смішно. Ніяких фактичних замірів ні інспекція, ні прокуратура не робили. Все вирахувано теоретично - за формулами. І ось найцікавіше. Що ж там таке, що за викиди? На жаль, ніякої сенсації, для любителів порожніх гучних заяв. Підприємство використовує для підігріву води для виробничих потреб котли, які працюють на... газі! Так. На тому самому газі, яким багато українців користуються на кухні. Ось і вирахували захисники екології скільки ж теоретично викидається в атмосферу CO2 при спалюванні газу. Ось і весь основний збиток. Середньомісячні обсяги спалювання газу обігріваючими котлами Київського заводу шампанських вин можна порівняти з обсягами київської багатоповерхівки на 500 квартир. Ось так КЗШВ завдав збитків.

Що ми маємо в «сухому залишку». Відсутність дозволу 5 місяців не з вини підприємства і ніяких додаткових викидів в атмосферу. А ті, що були, відбувалися при спалюванні газу, а не, наприклад, мазуту. При цьому КЗШВ всі ці 5 місяців справно платив екологічний податок...

P.S. Все «пекло» державної дозвільної машини можна побачити в листі КМДА. Хто готовий до всіх цих листувань, дат і термінів, а також до згадок законів, положень, наказів і всієї цієї бюрократичної мішури, прошу до прочитання. Так би мовити, незалежний і «об'єктивний» аналіз хронології подій.

Роман Задорожній, юрисконсульт КЗШВ


kzshv 1

kzshv 2

kzshv 3



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.