Кличко вимагає від прем’єра знайти рішення щодо фінансування Києва

klichko yatsenuk

 
Мер Києва Віталій Кличко звернувся до прем’єр-міністра Арсенія Яценюка з тим, щоби доручити Мінфіну знайти рішення щодо фінансування Києва. Про це заявив Віталій Кличко під час виступу на засіданні Кабінету Міністрів, повідомляють «Конфлікти і закони».


«Ми всі розуміємо, що життєзабезпечення столиці і її повноцінне функціонування залежить від фінансування. Ми знаємо, наскільки напружена ситуація з державним бюджетом, така сама напружена ситуація і з бюджетом міста Києва. Київ - це єдине місто, у якого вилучають ПДФО. Минулого року це вилучення складало майже 9 млрд грн. В цілому утримання бюджетної сфери загострилось після того, як почали вилучати у Києва 50% податку на доходи фізичних осіб», - зазначив Віталій Кличко.

Він підкреслив, що за відсутності фінансування неможливо здійснювати виплати у соціальній і бюджетній сферах. «До кінця року розрахунковий дефіцит міського бюджету - 1,7 млрд грн. Це гроші, яких нам вкрай не вистачає, з яких 700 млн грн. - це виплата зарплат, 101 млн грн. – оплата за медикаменти, 166 млн грн. - за харчування. Складається дивна ситуація: спочатку кияни сплачують податки в державний бюджет, а потім мер приходить і благає виділити кошти на ті чи інші напрямки», - наголосив Київський міський голова.

Говорячи про фінансування столичної медицини, мер підкреслив, що кияни, не маючи можливість отримати ліки, від яких залежить їх життя, приходять і просять допомогти. «Заборгованість по ліках складає 25 млн грн. перед компаніями-постачальниками. Гемодіаліз постачають в борг, але не можуть постійно це робити. Потреби на охорону здоров’я у Києві складають 5,7 млрд грн. А, на жаль, бюджетом передбачено тільки 3,6 млрд, що складає 63%. Заборгованість на сьогодні складає 100 млн грн. З них 73 млн грн. - за медикаменти, також харчування у лікарнях, розрахунки за електроенергію, програма «Здоров’я киян», - відзначив Віталій Кличко.

Мер Києва також зауважив, що субвенція з держбюджету на компенсацію пільгового проїзду у громадському транспорті столиці здійснюється лише на третину від потреб. Крім того, існує заборгованість перед «Київпастрансом» і «Метробудом».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.