Посадовці «Південно-Західної залізниці», будуючи міст, пошкодили територію столичного ботанічного саду

prok riev new

 
Київська природоохоронна прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно посадовців державного об’єднання «Південно-Західна залізниця», які під час будівництва транспортної розв’язки на Наддніпрянському шосе пошкодили територію Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури Києва.

У 2011 році між ДТГО «Південно-Західна залізниця» та Національним ботанічним садом було укладено договір. За його умовами, підприємство зобов’язувалось виконати комплекс робіт з будівництва транспортної розв’язки залізнично-автомобільного мостового переходу через річку Дніпро.

Проте з’ясувалось, що залізничники під час будівництва не дотримались технічних умов. Це призвело до порушення умов протизсувного режиму та зашкодило нормальному відведенню підземних вод з території природно-заповідного фонду.

Відомості про вчинене посадовцями кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 252 (Умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду) Кримінального кодексу України, внесено в ЄРДР.

Досудове розслідування, яке доручено Печерському райуправлінню міліції, триває.

Зауважимо, Київський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення суду першої інстанції та зобов’язав ДТГО «Південно-Західна залізниця» виконати умови вказаного договору.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.