Кличко: Монополісти не повинні нагрівати руки на підвищенні цін на комунальні тарифи

tarifi kiyanam

 
Монополісти не повинні нагрівати руки на підвищенні цін на комунальні послуги. Всі тарифи - на газ, тепло, воду, електрику - мають бути чітко обґрунтованими і прозорими. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко на початку засідання сесії Київради, повідомляють «Конфлікти і закони».


«Тарифи для населення - це сьогодні одна з найболючіших тем для людей і питань для нас, як міської влади. Так, місцева влада не формує тарифи, крім одного єдиного - квартплати. І ми зробили все, оптимізувавши роботу ЖЕКів, щоб цей тариф для киян не підвищився! Я хочу підкреслити: він залишиться для киян таким, як і був», - наголосив Віталій Кличко.

Він підкреслив, що монополісти не повинні нагрівати руки, забираючи у людей останнє. «Всі тарифи - на газ, тепло, воду, електрику - мають бути чітко обґрунтованими і прозорими. І на це ми, як міська влада, наскільки можемо, повинні впливати. Перше - я вже звернувся до «Київенерго», щоб до початку нового опалювального сезону всі київські будинки були забезпечені лічильниками тепла. І більшу частину витрат повинні взяти на себе монополісти, які надають комунальні послуги. Такий крок дозволить людям платити менше, оскільки мешканці будинків з лічильниками економлять близько 30% енергії і, відповідно, коштів», - сказав мер Києва.

Він також відзначив, що доручив своєму заступнику Петру Пантелеєву підготувати відповідне звернення на державну комісію, яка відповідає за питання встановлення тарифів на комунальні послуги. «Ми вимагаємо прозорих тарифів і справедливої системи оплати. Інакше, як людям вижити в цих складних умовах? Ми захищаємо і будемо захищати інтереси киян!» – наголосив Київський міський голова.

Крім того, мер нагадав, що на вимогу столичної влади «Київхліб» знизив ціни на соціальні сорти хліба. І київська адміністрація триматиме це питання на контролі.

Мер також закликав депутатів Київради ефективно працювати над питаннями справді важливими для людей, щоби полегшити життя киян, а не займатися популізмом у сесійній залі.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.