Невідомі розорюють величезну ділянку у заплаві Десни під Києвом

zaplava desni1

 
Між селами Новосілки та Вища Дубечня Броварського району Київської області невідомі особи розорюють луки у заплаві Десни. Роботи відбуваються зазвичай у темну пору доби, втім, останніми днями трактори у заплаві працюють практично цілодобово.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Національного екологічного центру України.

За інформацією місцевих жителів, площа знищених луків на сьогодні може сягати 900(!) гектарів. Під плугом тракторів гине унікальна флора та фауна заплави Десни, роботи тривають впритул до самої ріки! За деякою інформацією, до розорювання заплави Десни може бути причетний один з високопосадовців СБУ - родич колишнього очільника відомства Наливайченка.

За інформацією від самих працівників, луки біля Десни готують під посадку сої. Це, окрім безпосередньої шкоди, якої від цих робіт зазнає унікальна природа заплави Десни, загрожує екологічною катастрофою для самого Києва. Ділянка, де ведуться сільгоспроботи, знаходиться лише у 10 кілометрах вище Деснянського водозабору. У разі використання луків для вирощування сої, мінеральні добрива та отрутохімікати (пестициди, гербіциди), що використовуються при вирощуванні цієї сільгоспкультури, під час чергового весняного водопілля неодмінно потраплять до річки, водою з якої користується понад половина усіх мешканців Києва.


zaplava desni2

zaplava desni3



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.