​У Києві викрито злочинну групу з числа екс-працівників «Приватбанку», які у шахрайський спосіб заволоділи банківськими коштами

У вівторок, 13 червня 2017 року, за процесуального керівництва прокуратури міста Києва столичними правоохоронцями викрито злочинну групу з числа колишніх працівників Публічного акціонерного товариства Комерційного банку «Приватбанк», які організували протиправну схему незаконного заволодіння банківськими коштами.


Про це повідомляє прес-служба ГПУ

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що учасниками угруповання було придбано низку підприємств з ознаками фіктивності, яким банківською установою в установленому порядку видавалися POS-термінали для проведення розрахунків за допомогою платіжних карток. Зловмисники через зазначені термінали проводили фіктивні транзакції з продажу різноманітних товарів, а після зарахування коштів - знімали їх через картку ключ-рахунок у банкоматах.

У подальшому учасники злочинного угрупування проводили фіктивні операції з нібито повернення товарів, після чого «Приватбанк» проводив операцію з повернення коштів на відповідну банківську картку за власний рахунок, оскільки на банківських рахунках фіктивних підприємств кошти вже були відсутні.

На цей час встановлено факт завдання збитків банківській установі на суму 200 тис гривень.

Наразі проведено 14 обшуків житла та транспортних засобів зловмисників. Вилучено 7 POS-терміналів, 18 чеків на повернення готівки, 97 банківських карток, 28 печаток, 18 сім-карток, 2 комп’ютери, 5 ноутбуків, 3 планшети та близько 240 тис гривень готівки.

За результатами проведених слідчих дій затримано 3-х учасників угрупування. Затриманим готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство) та вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування, в ході якого буде перевірена причетність інших осіб до скоєння цього злочину, а також остаточна сума збитків, завданих банку, триває.

Фото nk.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.