​У Києві проводиться профілактична операція «Трикстер»

Такі заходи спрямовані на виявлення злочинів, пов'язаних із використанням електронно-обчислювальної техніки в мережі Інтернет. Відпрацювання на території столиці триватиме до 30 листопада 2017 року. Співробітники Головного управління Національної поліції у м. Києві та працівники кіберполіції проводять цю операцію, аби запобігти злочинам у сфері електронної комерції, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


Сьогодні все частіше громадяни здійснюють різні фінансові операції через Інтернет. Тож зловмисники не зупиняються на вже обкатаних часом аферах, а йдуть «в ногу» з новітніми технологіями.

Відтак не втрачає актуальності проблема шахрайського заволодіння коштами за допомогою всесвітньої мережі. Аферисти примудряються виманювати у довірливих осіб номера та паролі банківських карток, а також іншу конфіденційну інформацію, після чого вчиняють протиправні дії.

Дуже часто правопорушники називають себе співробітниками банку та просять для продовження терміну дії банківської картки назвати всі свої реквізити. А далі, як то кажуть, справа техніки. Спритники легко виготовляють дублікати пластикових карток, після чого знімають з них гроші потерпілих.

Столичні поліцейські попереджають: даючи іншим особам номер своєї картки, людина потенційно сама наражає себе на небезпеку.

Правоохоронці застерігають: не повідомляйте інформацію про платіжну картку або картковий рахунок через мережу Інтернет, паролі доступу до рахунків, термін дії платіжної картки, кредитні ліміти, персональні дані тощо. Окрім цього, необхідно використовувати сторінки у всесвітній мережі тільки відомих і перевірених інтернет-магазинів.

Важливо здійснювати оплату товарів, придбаних через мережу Інтернет, тільки зі свого комп'ютера з метою збереження конфіденційності персональних даних та інформації про картковий рахунок. Після завершення всіх розрахунків переконайтеся, що персональні дані та інша інформація не збереглися.

Фото Укрінформ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.