​Учаснику вчорашньої смертельної автопригоди у Києві оголосили про підозру

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора ввечері на вулиці Стеценко. Внаслідок зіткнення трьох автомобілів пасажир «Мітсубіші» загинув на місці, а його водій із тілесними ушкодженнями доставлений у лікарню, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


Під час брифінгу начальнику Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко розповів, що слідчо-оперативна група провела огляд місця події. Попередньо встановлено, що водій «Мазди» виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автомобілями «Мітсубіші» та «Нісан». У результаті аварії пасажир «Мітсубіші» отримав смертельні травми, а водій - із тілесними ушкодженнями госпіталізований у лікарню.

За показами патрульних поліцейських, які перші прибули за викликом, зі сторони автомобіля «Мазда» вони побачили молодого чоловіка, який сказав, що не має жодного відношення до ДТП. Але на ньому були незначні тілесні ушкодження і він перебував у стані сп’яніння, тож поліцейські застосували до нього кайданки.

На місце ДТП прибули адвокати водія «Мазди», тож чоловіка, який відмовився від проходження тесту на алкоголь, доставили до нарколога для встановлення стану сп‘яніння.

«Водія затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. На цей час він відмовляється давати покази через стан здоров’я, тому правоохоронці доставили чоловіка в лікарню для проведення судово-медичної експертизи. Автомобілі – учасники аварії – вилучені і знаходяться на арештмайданчику», - зазначив керівник столичних поліцейських.

Встановлено, що «Мазда» зареєстрована на матір чоловіка. Слідчі звернулися з клопотанням до суду про накладення арешту на транспортний засіб та проведення обшуку в машині.

Андрій Крищенко також зазначив, що у рамках кримінального провадження проведуть всі необхідні експертизи та інші слідчі дії для встановлення обставин та механізму ДТП:

«Водію «Мазди» оголосили підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною другою статті 286 Кримінального кодексу України, це - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що призвели до смерті потерпілого. До суду підготовлено подання щодо його арешту. Винуватцю загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі».

Слідчі звертаються до свідків та очевидців автопригоди із проханням надати покази та записи з відеореєстраторів, адже це суттєво пришвидшить розслідування ДТП.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Заява спікера Джонсона нарешті підкріплена його рішучістю винести на голосування 60 мільярдів доларів допомоги від США Україні

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.