​Викрито киян, які втручались в роботу електронних банківських рахунків

До викриття злочинної групи були залучені працівники Київського управління кіберполіції, оперативники карного розшуку та слідчі Шевченківського управління столичної поліції. Правоохоронці викрили 18-річну жінку та її 27-річного спільника у втручанні в роботу електронних банківських рахунків, повідомляє прес-служба департаменту кіберполіції Києва.


Спільники, представляючись працівниками банку, шахрайським шляхом здійснювали заволодіння грошовими коштами громадян України. Таким чином, протягом двох місяців зловмисники встигли ошукати громадян на більш як 100 тисяч гривень.

У результаті кропіткої роботи оперативники з кіберполіції встановили схему їх злочинної діяльності. Так, зловмисники, діючи умисно і узгоджено, шляхом обману дізнавались у клієнтів банку конфіденційну інформацію щодо їхніх банківських карток (пін коди, паролі входу до системи онлайн банкінгу). У подальшому, через мережу Інтернет, за допомогою послуги «оплата частками», здійснювали покупки товарів в мережах різноманітних магазинів, розраховуючись online банківськими картками потерпілих.

Оперативники з кіберполіції встановили двох осіб, які організували та підтримували дану злочинну діяльність. Під час проведення санкціонованих обшуків за їх місцем проживання поліцейські вилучили комп’ютерну техніку, флеш носії та документацію.

Крім того, під час проведення обшуку один із зловмисників з метою приховування доказів злочинної діяльності пошкодив свій мобільний телефон. Правоохоронці вилучили гаджет та направили його на експертизу для відновлення даних.

Наразі обом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 (шахрайство) КК України. Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 361 КК України. Слідство триває.

Фото прес-служби кіберполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.