​У столиці викрили керівника відділу медичного закладу на вимаганні хабара за проведення операції на печінці

Відділом розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління поліції Києва за оперативним супроводженням працівників Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва викрито завідувача відділу інституту на отриманні неправомірної вигоди. 22 000 доларів США посадовець отримав від пацієнта за проведення операції на печінці та проходження курсу післяопераційної реабілітації. Розпочато кримінальне провадження, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


Попередньо встановлено, що спочатку пацієнт передав затриманому 2000 доларів США, однак він вимагав за проведене операцію на печінці та проходження курсу реабілітації 40 000 доларів США. Доктора медичних наук затримали у момент отримання 22 000 доларів США.

Проводяться невідкладні слідчі дії, зокрема обшуки, допити свідків з метою встановлення усіх обставин правопорушення. У службовому кабінеті правоохоронці вилучили 64550 доларів США, майже 9 000 гривень, а за місцем проживання фігуранта – понад 13 000 доларів США та 7 300 євро.

Фігуранта затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодекс України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

  +0 #1 Геннадій 3 окт. 2019 г., 23:09:49
А де в світі ви бачили безкоштовні операції? Тим більш з пересадки органів! Тепер, з-за якоїсь мерзоти, котрому хірург спас життя, ці золоті руки посадять.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Рашисты совершили два преступных удара по Харькову и Одессе, обстреляв баллистическими ракетами С-300 и Искандер жилые районы обеих городов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.