​У Києві затримали дует зловмисників, які обкрадали пенсіонерів

Під приводом перевірки лічильників зловмисники потрапляли до квартир та, користуючись неуважністю власників помешкання, викрадали їх заощадження. За скоєне їм загрожує до шести років тюремного ув’язнення, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


Подія сталася на бульварі Кольцова у Святошинському районі столиці. До поліції звернувся 90-річний киянин, який повідомив, що з квартири у нього зникли грошові кошти у сумі 1 400 гривень. На місце події оперативний черговий направив слідчо-оперативну групу району та патрульних поліцейських.

У ході спілкування потерпілий розповів, що напередодні до нього приходили хлопець та дівчина, які представилися працівниками водоканалу та перевіряли лічильники. Згодом власник вигнав їх із квартири, адже останні підозріло себе поводили. Повернувшись до кімнати, чоловік зрозумів, що його обікрали.

Зі слів начальника Святошинського управління поліції Сергія Чернишева, заявник надав детальний опис ймовірних підозрюваних, що допомогло швидко їх розшукати:

«Працівники оперативно-пошукового відділу столичного главку неподалік відпрацьовували територію Святошинського району та помітили громадян, які за зовнішнім описом підпадали під орієнтування. Зловмисники сіли до автомобіля та намагалися втекти, однак останніх зупинили для перевірки. Під час поверхневого огляду у порушників виявили викрадені грошові кошти. 18-річну дівчину та її 16-річного спільника затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України».

У ході досудового розслідування, розпочатого в рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, слідчі встановили причетність затриманих до аналогічного злочину на вулиці Гната Юри. Зловмисники в такий же спосіб викрали у пенсіонерки 500 гривень.

Слідчим відділом Святошинського управління поліції фігурантам оголошено про підозру у скоєнні злочину та суд обрав їм запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.