​Нацполіція Києва викрила міжнародний наркосиндикат із прибутком у 135 мільйонів гривень на рік

Угруповання із 44-ох учасників діяло на території м. Києва, Миколаївщини та Дніпропетровщини. Зловмисники реалізовували кокаїн, екстазі, канабіс, MDMA, гашиш, кетамін та амфетамін. До спецоперації з розкриття наркозлочинів було задіяно понад 400 правоохоронців, повідомляє пресслужба Нацполіції Києва.

Припинили незаконну діяльність злочинної організації оперативники Департаменту та територіальних управлінь боротьби з наркозлочинністю у співпраці із Департаментом стратегічних розслідувань, Департаментом кіберполіції Нацполіції, правоохоронцями іноземних країн спільно зі слідчими ГУНП у м. Києві під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури у співпраці з іноземними поліцейськими.

Встановлено, що організували наркобізнес троє чоловіків віком від 27-ми до 30-ти років. Вони залучили до злочинної діяльності ще двох жителів столиці, котрі «працювали» безпосередньо керівниками організованої злочинної групи. Загалом, до складу угруповання входило 44 учасники. Кожен з них відповідав за свій напрямок: організація, перевезення, фасування наркотиків та психотропів, їх збут і контроль обігу коштів.

Зловмисники налагодили канал постачання наркотиків і психотропів із країн Європейського Союзу на територію України. Фігуранти забезпечували функціонування розгалуженого дистриб’юторського центру по реалізації заборонених речовин через власні телеграм-канали. Орієнтовний дохід за цінами «чорного» ринку, отриманий від незаконної діяльності, становить понад 135 мільйонів гривень на рік.

Двоє активних учасників 27-річний луганчанин та 28-річний харків’янин, які наразі проживають за кордоном, відправляли «товари» за допомогою міжнародних поштових відправлень, маскуючи їх у різних предметах побутової техніки. Отримував іноземні посилки їх товариш спільно із двома помічниками у супроводі водія та охоронця.

Як з’ясувало слідство, фігуранти збували свою продукцію гуртовими партіями довіреному колу осіб та відправляли за допомогою сервісу поштових відправлень під вигаданими анкетними даними по всій території країни. Також спільники реалізовували заборонені речовини у розважальних закладах з рук у руки. За «товар» клієнти розраховувались криптовалютою. Ділки мали свій власний віртуальний банкінг, з якого надалі виводили гроші, отримані від незаконної діяльності.

Задля документування та викриття злочинної діяльності фігурантів, понад 400 поліцейських вчора, 19 грудня, за силової підтримки бійців спецпідрозділів ППОП, ТОР та взводу тактичної підтримки ДПП, провели 58 одночасних санкціонованих обшуків на території столиці, Дніпропетровщини та Миколаївщини.

У результаті слідчих дій вилучено: 330 грамів кокаїну, 564 грами амфетаміну, 200 грамів солей A-PVP, 1236 пігулок екстазі, 100 марок ЛСД, 10 пігулок «Ксанекс», «Мефедрон» 1 грам, «Налоксон» 5 штук, «Налбуфін» 7 штук, 37 грамів «Кетаміну», понад кілограм канабісу, шишки, 250 грамів галюценогенних грибів. Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин за цінами «чорного» ринку становить понад 5 мільйонів гривень.

Окрім того, вилучено зброю, 487 набоїв до неї, 2 корпуси гранати РНГ із запалами, 72 мобільних телефони, банківські картки, транспортні засоби, гроші у розмірі 1 120 000 гривень, 8 300 доларів, 1000 євро та чорнові записи.

15 членів наркосиндикату правоохоронці затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі вже повідомили їм про підозру за контрабанду наркотичних засобів та психотропних речовин, вчинені у складі злочинної організації, та за ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах, вчинені організованою групою) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Остаточна правова кваліфікація діям решти учасників, повідомлення їм про підозри та обрання запобіжних заходів буде прийнята після отримання результатів експертних досліджень. За вчинене їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фото kyiv.npu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Рашисты совершили два преступных удара по Харькову и Одессе, обстреляв баллистическими ракетами С-300 и Искандер жилые районы обеих городов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.