​Лікар, який вимагав гроші за безкоштовну операцію, постане перед столичним судом


Завідувач відділення вимагав у родичів пацієнта 6 тисяч доларів США за проведену операцію та належний медичний догляд після неї. Досудове розслідування завершено, завідувачу загрожує до десяти років позбавлення волі, повідомляє прес служба Нацполіції Києва.

У ході реалізації оперативної інформації, слідчі, за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва та за оперативного супроводження співробітників Служби безпеки України, викрили лікаря на отриманні неправомірної вигоди.

Як розповіла слідча Шевченківського управління поліції Алевтина Миронова, правоохоронці встановили, що завідувач відділу однієї зі столичних клінік вимагав від родичів пацієнта гроші за операцію:

«До медичної установи звернувся чоловік з показаннями на планову операцію. Після проведеного хірургічного втручання лікар почав вимагати від родички пацієнта надати йому 6000 доларів США за надану медичну допомогу та подальше забезпечення належного післяопераційного лікування. У випадку, якщо жінка не надасть кошти, її батько буде позбавлений кваліфікованого медичного догляду».

Слідчі затримали посадовця у його робочому кабінеті при отриманні зазначеної суми неправомірної вигоди. Затриманий - мешканець Київщини, 1965 року народження.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі оголосили лікарю про підозру за ч. 3 ст. 368 - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено обвинувальний акт скеровано до суду. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Фото kyiv.npu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.