Захисники Луценка розповіли представникам США про судові перипетії

flag posolstvo

 
Захисники екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка – дружина Ірина Луценко та адвокат Ігор Фомін – у посольстві Сполучених штатів Америки зустрілися із Другим Заступником Державного Секретаря США, представником Управління з питань прав людини, демократії та праці Томасом Мелією та Послом США в Україні Джоном Теффтом.


Т.Мелія висловив занепокоєння з приводу ненадання належної медичної допомоги Ю.Луценку, обмеження у спілкуванні із адвокатами, порушення конституційних прав засудженого на приватне життя.

За словами Ірини Луценко, заступник Держсекретаря США висловив також занепокоєння із приводу загальної політичної ситуації в країні та наголосив на тенденції посилення тиску на ув’язнених опозиційних політиків.

Посол США, у свою чергу, повідомив захисникам, що вже звертався до відповідних установ про можливість зустрічі із Юрієм Луценком на території Менської виправної колонії №91.

Адвокат Ігор Фомін детально пояснив Т.Мелії та Д.Теффту судові перипетії, проходження стадії касації по першій справі та підготовки до апеляції по другій справі, що ускладнюється порушенням права як адвокатів, так і засудженого на конфіденційність при зустрічах у колонії.

Представники США із тривогою оцінюють ситуацію із ув’язненням Ю.Луценка та порушенням його прав.

За словами Другого Заступника Державного Секретаря США Т.Мелії, питання ув’язнення Юрія Луценка залишається на порядку денному у відносинах США та України, повідомляє "Народна самооборона".



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.