Сенат США: Юлія Тимошенко має бути звільнена на підставі рішення Євросуду

dik durbin

 
Сенатор Сполучених Штатів Америки і представник більшості в Сенаті Дік Дурбін у співавторстві з чотирма іншими сенаторами підготували та направили на розгляд сенатському комітету з міжнародних відносин проект резолюції із закликом до влади України звільнити Юлію Тимошенко на підставі рішення Європейського суду з прав людини. Про це повідомляє персональний сайт Юлії Тимошенко.


"Сенат закликає уряд України звільнити екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко з ув'язнення у світлі рішення Європейського суду з прав людини, ухваленого у квітні 2013 року. Сенат також закликає членів Європейського Союзу включити звільнення Тимошенко з ув'язнення до переліку важливих критеріїв для підписання угоди про асоціацію України з Євросоюзом на саміті Східного партнерства у Литві", - йдеться у проекті резолюції.

У проекті документу також зазначається, що Сенат підтримує розвиток більш тісних зв’язків України з Європою, США та іншими демократичними державами.

"Сенат висловлює свою стурбованість і розчарування тим, що продовження вибіркового політично мотивованого переслідування колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко послаблює відносини України з Європою, Сполученими Штатами та демократичною спільнотою", - йдеться у проекті резолюції.

Як відомо, 30 квітня 2013 року Європейський суд з прав людини визнав незаконним та політично мотивованим арешт Юлії Тимошенко 5 серпня 2011 року у рамках судового розгляду так званої "газової" справи та подальше її тримання під вартою.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.