Застосуйте те, чого насправді боїться Путін. Саме так треба поводитись з мафіозі

putlerr girkin

 
Після того, як очолювані російськими спецслужбами сепаратисти (що мають підтримку Росії), збили над Україною рейс МН17 Малайзійських авіаліній, західний світ багато чого дізнався про Володимира Путіна і створений ним режим, в якому він володарює майже 15 років. Країни Заходу виявили, що міжнародна трагедія, що призвела до загибелі сотень ні в чому не винних людей, зовсім не турбує царя КДБ. Російське населення вже давно звикло до такого стану речей, пам'ятаючи, як поводився Путін під час аварії підводного човна «Курськ», під час захоплення заручників у Беслані та московському театрі («Норд-Ост»). Все це - факти, у яких брехливість, некомпетентність і холодна байдужість до людських життів наочно доводили, що у майбутньому будуть і ще подібні трагедії.


Але нині у американців і європейців з'явилися неспростовні докази того, чим мотивується пострадянський диктатор радянського зразка, коли постає питання про благополуччя громадян. З цієї ситуації слід зробити важкі, але важливі висновки.

Усі новини минулого тижня цілком було присвячено Путіну, партизанська філія якого в Україні збила в небі над цією країною літак з 298 людьми на борту. Також вона розграбувала речі жертв, залишивши їхні трупи гнити під палким літнім сонцем, а потім, застосовуючи силу, завадила спостерігачам з ОБСЄ провести інспекцію цієї кривавої бійні. Тож розмови про судово-медичну експертизу та розслідування - наразі не більш ніж балачки. Також, за даними американської розвідки, Кремль був настільки задоволений цими діями злочинців на сході України, що направив їм додаткову бойову техніку і зброю. Там є і гранатомети, і стрілецька зброя, і танки. Це - чергове поповнення того арсеналу сучасної зброї, яке вже відправлено на підтримку сепаратистів. Як зазначають американські представники, існують певні докази того, що сучасні російські комплекси ППО, такі як мобільні пускові установки «Бук», якими, на думку військових і авіаційних аналітиків, було збито МН17, були перекинуті на схід України з території Росії, а згодом, коли авіалайнер було знищено, повернуті на російську територію. Тож віднедавна Захід дізнався про Путіна те, що Марині Литвиненко було відомо ще вісім років тому: його схильність до приховування своїх найтяжчих злочинів.

«Поза всяких сумнівів, відповідальність за цю страшну трагедію несе держава, над чиєю територією це трапилося», - заявив Путін. При цьому він забув згадати, що вважає відповідну територію частиною Новоросії в рамках своєї реваншистської концепції оволодіння російським «ближнім зарубіжжям». На засіданні російської Ради безпеки 22 липня першими словами Путіна після того, як він привітався з колегами, були: «Ми сьогодні з вами поговоримо про фундаментальні питання - про забезпечення суверенітету, територіальної цілісності нашої країни». Тобто про ті два фундаментальні принципи, які він агресивно і неприховано порушує і зневажає в сусідній країні, у якої вже анексував Крим, а тепер захопив Луганськ і Донецьк.

Він також безглуздо заперечує той факт, що є господарем і покровителем повстанського руху проти Києва, навіть коли проти нього висуваються неспростовні докази. Американська розвідка також дізналася, що своєрідний Форт-Брегг сепаратистів розташований аж ніяк не на українській, а на російській території. Опубліковані США супутникові знімки показують те, що Washington Post назвала «великим російським військовим об'єктом біля міста Ростова», який є і навчальним центром, і складом зброї та боєприпасів для прихильників об'єднання з Росією. Якби у Росії з'явилися супутникові знімки, що показують, як Пентагон вчить жителів Квебека водити танки «Абрамс» на якій-небудь американській військовій базі в Мені, я певен, що міністр закордонних справ Сергій Лавров і Russia Today першими б повідомили нам про це.

Кремль вже кілька років звинувачує Сполучені Штати та їхніх європейських союзників у тому, що вони озброюють «терористів» Сирії і надають їм усіляке сприяння. Давайте ж розглянемо, кого озброює Путін, і кому сприяє на сході України.

Полковник Ігор Стрєлков, самозваний «головнокомандувач» самопроголошеної Донецької Народної Республіки, 17 липня першим заявив про (як він вважав) збитий військово-транспортний літак України. У нього були всі підстави так вважати, оскільки його люди вже збивали подібні літаки раніше, знищивши 30 українських військовослужбовців, що знаходилися на борту українських літаків. «Ми попереджали їх - не літайте в нашому небі», - заявив Стрєлков, перш ніж зрозумів, що «вони» - це фахівці з боротьби зі СНІДом та голландські діти. У російській соціальній мережі ВКонтакте, де він уже кілька місяців поширює свої комюніке, Стрєлков навіть показав приблизно те місце, звідки, як зараз вважають, був проведений пуск ракети або ракет. Це місто Торез на Донеччині. Це одне з двох місць (друге - Сніжне), де було зроблено відеозапис пересування комплексу «Бук» і де його було зафіксовано засобами геолокації. Сталося це вже після того, як МН17 впав на землю.

Заяву Стрелкова підхопили й інші сепаратистські засоби масової інформації, а потім ця брехня пропагувалась через російську державну пресу. Пізніше ці заяви росіяни спростували як порожню балаканину надмірно завзятих прихильників сепаратистів. Сталося це після того, як Москва і Донецьк вирішили, що насправді за ці звірства несуть відповідальність українські військові і ЦРУ, які зараз безсоромно намагаються перекласти провину на бідну матінку Росію, яку недруги атакують з усіх боків. Згодом Стрєлков розказував, що МН17 перед падінням з неба був заповнений мертвими тілами. Це йому підказали його бандити, які, оглянувши місце падіння літака, заявили, що у жертв не залишилося ні краплі крові. Виходить, що людина, яка попереджала Україну, щоб її літаки не літали в його непривітному небі, намагається переконати нас, що ця жахлива історія просто майстерна містифікація. А тому й говорити тут нема про що.

Як з'ясували фахівці Євросоюзу ще декілька місяців тому, Стрєлков є офіцером російської військової розвідки ГРУ, а це означає, що він працює безпосередньо на Москву і підпорядковується безпосередньо Путіну. Так, останнім часом він применшує авторитет Путіна і кидає виклик його верховній владі: 18 липня Стрєлков назвав Путіна боягузом за те, що Путін постачає йому мало бойової техніки, і навіть порівняв його з іншим уявним зрадником пан-слов'янського націоналізму Слободаном Мілошевичем. Але Стрєлкова чомусь ніхто з ганьбою не звільняє зі служби, не вбиває і не тягне назад на ростовську базу, хоча Путін навряд чи змирився б з агентом, який, на його думку, вийшов з-під контролю, почав його ганьбити і ставити в незручне становище. Це також багато що говорить нам про психологію справжнього головнокомандувача: він із задоволенням віддає свої війни на відкуп крикливим психопатам і змовникам.

Існує ще один цікавий момент. Людина, яку Путін призначив здійснювати реальний контроль над стрілківською армією і ДНР, відверто розповідає про те, на що здатні сепаратисти. Олександр Ходаковський колишній командир підрозділу Служби безпеки України «Альфа» в Донецьку. Він перейшов на бік повстанців і тепер очолює батальйон «Схід», що підпорядковується ГРУ. Перед трагедією МН17 він або був звільнений з поста міністра безпеки ДНР, або сам пішов з цієї посади, хоча і залишився членом військової ради Стрєлкова. Як я вже писав на сторінках Foreign Policy, між угрупуванням Стрєлкова і Ходаковським виникло суперництво. Хоча обидва намагаються це приховувати, дана ситуація починає нагадувати міжусобну ворожнечу між повстанцями у Сирії. 23 липня Ходаковський заявив агентству Reuters, що чув, як одне сепаратистське угрупування отримало «Бук», причому отримати його воно могло лише з Росії. «Я знав, що «Бук» прийшов з Луганська, - розповів він Reuters. - У той час мені сказали, що «Бук» з Луганська йде під прапором Луганській Народної Республіки.

Потім Ходаковський почав заперечувати, що говорив таке агентству, яке оприлюднило аудіозапис цього інтерв'ю. Дійсно, Reuters невірно переклало перші слова. Ходаковський не говорив «Бук»пройшов», він застосував недосконалий вид, що використовується у російській мові: «Бук» йшов». Крім того, близькому до російських спецслужб телеканалу LifeNews він заявив, що говорив просто гіпотетично, а не заявляв про наявність у сепаратистів «Буку» як встановленого факту.

Що б не мав намір повідомити Ходаковський своїм західним співрозмовникам, нам відомо наступне: після п'ятиденного мовчання російське військове командування 21 липня провело ретельно продуманий інформаційний брифінг у манері доктора Стрейнджлава, на якому абсурдно і суперечливо заявило, що у цій історії поганим хлопцем є Україна. Одна версія свідчить, що Boeing 777 переслідували і збили українські винищувачі Су-25. Це дуже дивне і дике російське звинувачення навіть за мірками дивних і диких російських звинувачень. Для початку, Су-25 призначений для боротьби з наземними цілями і не може бути оснащений такими потужними ракетами, які явно використовувалися для знищення МН17 (в України на озброєнні є й інші машини, більш відповідні для знищення комерційних літаків).

Далі, як стверджують російські військові, згодом інший Су-25 було направлено на «патрулювання» місця аварії літака, де він повинен був «баражувати» (здійснювати патрулювання з метою перехоплення - ред.). Як саркастично зауважив на моєму вебсайті The Interpreter Марк Галеотті (Mark Galeotti), швидкість звалювання у Су-25 дорівнює 190-220 кілометрам на годину. А це означає, що якщо ви вірите у здатність Су-25 «баражувати» над місцем аварії довжиною 16 кілометрів, то ви напевно вірите і в те, що Путін, коли пішов купатися, якимсь дивним чином знайшов ту давню грецьку амфору…

Чому Москва навіть не подбала про те, аби перевірити своє власне лайно, перш ніж поширювати його? Вчора Майкл Макфол, який до недавнього часу працював американським послом в Росії, виклав у «Твіттері» два спостереження, що заслуговують на увагу. Перше: «Якщо Путін може озброювати повстанців, то чому ми не можемо озброювати Україну?» І друге: «Захід повинен припинити свої спроби переконати Путіна, і замість цього зосередитися на наданні допомоги Україні, щоб та добилася успіхів, в тому числі, на полі бою». До призначення послом Макфол був членом Ради національної безпеки Обами і архітектором так званого «перезавантаження» у російсько-американських відносинах. Важливим моментом у цій концепції була спроба переконати Путіна з приводу багатьох спірних питань. Тож таку різку зміну у поглядах Макфола обов'язково повинні взяти собі на замітку нинішні члени Ради національної безпеки Обами.

Вони повинні також зрозуміти, що нині прийшов час подати Володимиру зовсім інший сигнал.

Застосуйте те, чого насправді боїться Путін. Саме так треба поводитись з мафіозі.

Треба поставити Путіна перед ясним і зрозумілим вибором. Якщо він продовжуватиме надавати допомогу сепаратистам на сході України, сприяючи подальшому кровопролиттю, ми можемо розкрити всю колосальну глобальну мережу офшорних банківських рахунків, підставних компаній, активів і нерухомості, які належать йому і його злочинній еліті. Саме так потрібно поводитися з мафіозною державою. Інформацію треба перетворити на зброю, як це було за часів холодної війни. Москва вже почала цю війну, оприлюднивши записи перехоплених телефонних розмов між співробітниками Держдепартаменту, єврочиновниками та державними діячами країн-членів НАТО.

Журналістські розслідування вже надали нам купу інформації про те, де заховано багатство путіністів, і як воно туди потрапило. Значна його частина належить до юрисдикції ЄС, а отже, на нього поширюються санкції. Тут потрібні і узгоджені дипломатичні дії Америки. Міністерство фінансів США, ЦРУ і ФБР знають про мільярди Путіна і його близьких дружків набагато більше, ніж розповідають нам.

Насправді, вже перша хвиля санкцій, введених США проти Росії, показала, що особисто Путіну належать активи швейцарського трейдера Gunvor. Як заявляє Міністерство фінансів, «у Путіна там є активи» і «він може мати доступ до ... фондів». Ця інформація гідна висвітлення у ЗМІ, оскільки призведе до нових репортерських розслідувань, нових репортажів та статей про те, де заховала свої гроші найбагатша (за чутками)людина в Європі. Бараку Обамі навіть не потрібно особливо старатися, аби переконати Путіна у наступному: якщо американський президент вважатиме за потрібне, то швидко передасть всій західній медіа-індустрії таку кількість сенсаційної інформації та ексклюзивного матеріалу, що російський фондовий ринок і економіка будуть трястися довгі місяці, а то й роки, не кажучи вже про те, яку бомбу це закладе у відносинах між супротивними політичними фракціями Кремля.

Це просто міф, що російські еліти перестали зберігати свої гроші у США. За даними сенатора Карла Левіна (Carl Levin), який дав прес-конференцію у київському готелі «Україна» у квітні, в Америці лежать «мільярди» доларів російської еліти. Так чому ж ми не заморозили ці гроші? Федеральні правоохоронні органи чудово обізнані про те, що ринки власності в Манхеттені і Майамі сьогодні стали кінцевими пунктами для магічного перетворення чорних і заплямованих кров'ю доларів у кристально чисті портфелі цінних паперів, якими володіють набувачі авторитарних режимів, у тому числі і особливо - путінського. Російський дисидент Олексій Навальний розказав, що не хто інший, як глава думського комітету з етики Володимир Пехтін володіє у Флориді нерухомістю на мільйони доларів, у тому числі, квартирою площею 150 квадратних метрів за адресою Ocean Drive 1500. Пехтіну американські підрядники з «сонячного штату » вже пред'явили позов. Невже відшукати інших буде складніше?

Що стосується Європи, яка зазнала найбільших втрат під час аварії МН17, то зараз у ЄС у наявності нестійкість і розгубленість. Лондону і Парижу явно не вистачає американського лідерства. Континент настільки звик до повноводного, як Волга, потоку рублів, які течуть до його комерційних та фінансових центрів, і так наполегливо не бажав ставити запитання про їхнє походження, що Брюссель можна з усією об'єктивністю назвати співучасником російської зовнішньої політики. Поставки російського газу це лише мала частина взаємозалежності, що тхне мертвечиною.

Французи, наприклад, вирішили, що з огляду на нові жорсткі санкції ЄС (які навряд чи будуть прийняті) вони не будуть продавати Путіну другий «Містраль». Вважаю, що у відповідь на такий благородний і відповідальний вчинок ми повинні сказати «merci beaucoup», однак Франсуа Олланд таки має намір продати росіянам перший «Містраль». Коли Девід Кемерон раптово розсердився і висловив своє обурення цією угодою, яку здійснюють у такий непростий час, французи дали йому відповідь, сказавши, що британці ще більші повії. «Це брехливі дебати, які ведуть лицеміри, - заявив 22 липня на французькому телебаченні голова Соціалістичної партії Олланда Жан-Крістоф Камбаделі (Jean-Christophe Cambadélis). - В умовах, коли така велика кількість російських олігархів отримують притулок у Лондоні, Девіду Кемерону спочатку слід було б зробити прибирання у власному домі».

Дійсно. Почати прибирання він може, повернувши 160000 фунтів стерлінгів, переданих його Консервативній партії дружиною колишнього заступника міністра в уряді Путіна Любов'ю Чорнухіною, яка насправді передала ці гроші, вигравши головний приз аукціону, що проходив в рамках збору коштів для партії консерваторів: тенісний матч з Кемероном і мером Лондона Борисом Джонсоном. Якщо колишній піарник і нинішній прем'єр хоче поводитись як Черчилль (на що він претендує), то нехай у наступному році він не включає до списку гостей на заході торі по збору коштів партнера Путіна по дзюдо та чинного російського депутата Держдуми Василя Шестакова, а MI5, напевно, слід зайнятися викорчуванням російських шпигунів на Альбіоні, яких, за її власним спостереженням, у країні сьогодні не менше, ніж в роки холодної війни.

Є ще одна перевага в погрозах викриття брудних слідів путінських грошей і його ще більш брудних спроб впливу. Роблячи це в неявній формі, ми змусимо наших союзників відмовитися грати роль російських прачок і відмивачів грошей. Зараз європейці можуть нас за це ненавидіти, але згодом вони нам ще подякують.

Майкл ВАЙС

Оригінал публікації: foreignpolicy.com



Коментарі

  +3 #1 Нина 28 июл. 2014 г., 03:12:02
Мир заигрался с Путиным.Зная сущность КГБ и и ярчайшего его представителя,миру пора бить в колокола,потому что не завтра будет поздно,а уже сегодня.Российская коррупция и шпионаж уже очень плотно опутали мир и здесь на должно быть полумер-это как раковая опухоль-надо вырезать полностью и провести химиотерапию-иначе прийдет конец.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.