Кремль спростував домовленість про швидке звільнення льотчиці Савченко

osvobogdenie savchenko

 
Прес-секретар президента Дмитро Пєсков прокоментував слова Петра Порошенка про те, що Надію Савченко звільнять «дуже скоро». Питання, за його словами, на зустрічі піднімалося, але Росія ніяких гарантій не давала, передає РІА Новини.


Пєсков стверджує, що питання Савченко на переговорах у Мінську не обговорювалося, але згадувалося українською стороною. За його словами, Володимир Путін на переговорах повторив, що ступінь винуватості української громадянки визначить суд.

«Питання Савченко, як таке, не обговорювалося. Безумовно, вона згадувалася українською стороною, на що президент повторив позицію, що багаторазово висловлювалася, щодо того, що в даному випадку відносно неї виконуються слідчі процедури і ступінь її винуватості або невинуватості встановить судовий орган», - сказав Пєсков.

Інтерфаксу прес-секретар президента уточнив, що «ніяких запевнень з російського боку на цей рахунок даватися не могло». При цьому Пєсков підтвердив, що президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель «дійсно висловлювалися» за звільнення льотчиці, але їм були надані «відповідні роз'яснення».

Напередодні після закінчення переговорів у Мінську Порошенко повідомив, що одним з підсумків зустрічі стала угода про долю Савченко. За його словами, її звільнять «дуже скоро». Згідно із заявою президента України, він «був проінформований, що це [звільнення] має бути зроблено найближчим часом, після завершення медичної експертизи та попередніх висновків слідства».

«Я звернувся, щоб це було зроблено негайно, і моє звернення підтримали президент Франції і канцлер Німеччини. Це була наша спільна позиція», - сказав Порошенко журналістам після переговорів.

У четвер Порошенко також вимагав звільнити льотчицю, виступаючи на саміті ЄС у Брюсселі. «Ми знову закликаємо Росію звільнити Надію Савченко, яка 62 дні голодує з 241 дня її незаконного позбавлення волі», - цитував Порошенко УНІАН.

Після мінських заяв один із захисників Савченко Марк Фейгін написав у Twitter: «Ситуація прояснилася. Справа Савченко формально продовжиться. Вона завершиться процесуальним способом. Хоча невинуватість Савченко очевидна», - повідомляє top.rbc.ru.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.