​Трамп недовго утримуватиме санкції проти росії - заява

Обраний президент США заявив, що він утримуватиме санкції проти росії, запроваджені адміністрацією Обами, але це може бути короткочасним.


В інтерв’ю Wall Street Journal, розміщеному на сайті видання в п’ятницю ввечері, Дональд Трамп підкреслив, що він зберігатиме санкції «принаймні протягом певного періоду часу», але може зняти їх, якщо росія допомагатиме в боротьбі з терористами і буде корисною в досягненні інших цілей, важливих для США. «Якщо ми ладимо, і якщо росія дійсно допомагає нам, навіщо встановлювати санкції, якщо хтось робить деякі справді чудові речі», – наголосив Трамп в інтерв’ю, повідомляє «Голос Америки».

Після складення президентської присяги, додав Трамп, він буде готовий зустрітися з президентом росії володимиром путіним. «Я розумію, що вони хотіли б зустрітися, і мене це влаштовує», - зазначив Трамп у розмові з Wall Street Journal.

Доповідь у Washington Post говорить, що росія запропонувала адміністрації Трампа взяти участь у раунді сирійських мирних переговорів, що проходитимуть в Астані, столиці Казахстану, через кілька днів після інавгурації Трампа. Видання повідомляє, що Сергій Кисляк, посол росії в Вашингтоні, продовжив запрошення минулого місяця в телефонній розмові з Майклом Флінном, радником Трампа з національної безпеки. Адміністрація Обами не була запрошеною на переговори.

Флінн, як повідомляється, мав кілька телефонних розмов з Кисляком 29 грудня, в той самий день, коли президент США Барак Обама видворив 35 російських дипломатів і ввів інші санкції у відповідь на очевидні спроби росії вплинути на торішні президентські вибори.

Згідно з інформаційним агентством Associated Press, високопоставлений чиновник США заявив у п’ятницю, що адміністрація Обами знає про ці дзвінки й інші часті контакти між Флінном і послом росії.

Представник Трампа Шон Спайсер заявив журналістам у п’ятницю, що Флінн і посол спілкувалися 28 грудня і обговорювали питання планування телефонної розмови між Трампом і президентом росії володимиром путіним після інавгурації Трампа 20 січня. Спейсер додав, що під час свят відбувся також обмін різдвяними привітаннями через текстові повідомлення.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.