​У Сенаті США розкритикували зволікання в ухваленні нових санкцій проти росії

Глава Комітету з міжнародних відносин Сенату США Боб Коркер заявив в понеділок, що, якщо Палата представників не проголосує за законопроект про нові санкції щодо росії, то це буде виключно через те, що конгресмени не хочуть запровадження нових обмежувальних заходів проти москви, а не через процедурні проблеми, повідомляє «Голос Америки».


«Ніякої проблеми тут немає, вони просто повинні вирішити, чи хочуть вони голосувати за законопроект про санкції щодо росії чи ні», - заявив Кокер.

15 червня Сенат США майже одноголосно проголосував за нові санкції проти росії і Ірану. Тоді 98 законодавців із 100 підтримали законопроект про санкції.

Однак після цього законопроект, що вимагає схвалення обох палат Конгресу, застряг в Палаті представників, лідери якої посилаються на процедурні складності, пояснюючи затримку його схвалення.

Прийнятий Сенатом законопроект, крім нових санкцій щодо росії та Ірану, передбачає створення спеціального механізму, згідно з яким для пом'якшення чи скасування діючих санкцій президенту Дональду Трампу буде потрібно схвалення Конгресу. Незабаром після прийняття Сенатом США законопроекту низка впливових законодавців висловилися про його значення і сигнал, який він повинен надіслати російському керівництву.

«Ми не можемо собі дозволити марнувати час, - заявив сенатор-республіканець Джон Маккейн. - Необхідно, щоб Сполучені Штати Америки надіслали чіткий сигнал володимиру путіну і будь-якому іншому агресору - що ми не терпітимемо нападів на нашу демократію».

«Ми не повинні допустити, щоб подібного роду втручання в наші вибори стали нормальним явищем», - зазначила сенатор-демократ Джін Шагін.

29 червня Сенат одноголосно ухвалив новий законопроект, з якого прибрали «проблемне» положення, але поки що у Палаті представників голосування не було.

У понеділок республіканці в Палаті представників заявили, що нова версія законопроекту не задовольнила процедурну проблему і Сенат має знову внести поправку і голосувати.

Боб Коркер. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.