​Флін веде переговори про надання йому імунітету в обмін на свідчення про російське втручання у вибори

Колишній радник президента Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн висловив готовність співпрацювати зі слідчими Конгресу, які займаються питанням щодо зв’язків між членами передвиборчого штабу Трампа і росією, за умови, що Флінну нададуть імунітет, повідомляє «Голос Америки».


Газета Wall Street Journal у четвер першою повідомила про те, що Флінн веде переговори в спробі домогтися імунітету, однак ніхто поки що не погодився на його умови.

«Генералу Флінну, безумовно, є що розповісти, і він дуже хоче це зробити, якщо дозволять обставини, - заявив пізніше в четвер адвокат Флінна Роберт Келнер. - На даний момент ми не будемо коментувати деталі переговорів між представником генерала Флінна і комітетами з розвідки Палати представників і Сенату, але підтвердимо, що такі розмови ведуться».

Келнер додав: «Ні одна розумна людина ... не стане піддавати себе допиту в настільки політизованій ситуації полювання на відьом без гарантій, що його не стануть несправедливо переслідувати».

Генерал у відставці Флінн був змушений піти у відставку з посади радника Трампа після того, як з'ясувалося, що він ввів віце-президента Майка Пенса в оману щодо спілкування з російським послом Сергієм Кисляком.

Комітети з розвідки Сенату і Палати представників намагаються з'ясувати, чи співпрацював хтось із команди Трампа з російською владою з метою втручання в торішні президентські вибори.

У четвер експерти сказали сенатському комітету, що росія провела безпрецедентну і вкрай успішну кампанію, щоб вплинути на американську політику під час передвиборчої кампанії.

Відкриваючи слухання, сенатор Марк Ворнер заявив, що поки що ніхто не може передбачити, до яких результатів може привести розслідування про втручання росії в президентську кампанію 2016 року. При цьому законодавець дав зрозуміти, що у сенаторів є дуже вагомі підстави вважати, що співробітники виборчого штабу Дональда Трампа дійсно мали контакти з кремлем.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.