​Трамп заявив, що «готовий працювати» з Макроном, не дочекавшись офіційних результатів виборів

Президент США Дональд Трамп, не дочекавшись офіційних результатів голосування у Франції, ще у неділю ввечері привітав Емманюеля Макрона з перемогою на виборах. У повідомленні в Твіттері президент Трамп також написав, що буде «дуже радий працювати з ним!» - повідомляє «Голос Америки».


Раніше висловлювання американського президента давали підстави вважати, що його погляди більше співзвучні з деякими гаслами Марін Ле Пен, яка програла Макрону з великим відривом. Макрон здобув 66.06%, а Ле Пен - 33.94% голосів.

Після оголошення результатів Емманюель Макрон розмовляв по телефону з канцлером Німеччини Анґелою Меркель і обіцяв приїхати у Берлін «незабаром».

Ле Пен під час кампанії пропонувала протекціоністську політику для французької економіки, відновлення національної грошової одиниці, референдум щодо членства Франції в ЄС, відновлення контролю на європейських кордонах Франції і кроки проти імміграції.

Вона була скептично налаштована щодо НАТО і, так само як Дональд Трамп, наголошувала на потребі співпраці з російським президентом путіним попри його антизахідну політику.

Емманюель Макрон переміг під гаслами надії на удосконалення і зміцнення Європейського Союзу, заохочення підприємництва та міжнародної торгівлі. Він звинувачував Ле Пен у підлеглості путіну та казав, що її неприязнь до мусульманської громади загрожує «громадянською війною» у Франції.

Що далі для Макрона?

39-річний Емманюель Макрон став наймолодшим главою французької держави з часів Наполеона Бонапарта. Він переміг попри те (а можливо, завдяки тому), що не був представником традиційних політичних сил.

Його політична партія En Marche - «Вперед» була заснована лише близько року тому і не має жодного депутата у парламенті країни. Негайним завданням для Макрона буде активне приготування до парламентських виборів 11 і 18 червня.

Коментатори передбачають, що Макрон буде змушений піти на створення коаліції, а отже на можливі компроміси у втіленні своїх виборчих обіцянок про глибокі реформи.

Українська журналістська у Парижі Алла Лазарєва вказує, що традиційні політичні партії Франції на цих виборах зазнали нищівної поразки: «Соціалісти кажуть: Макрон - ніякий не інопланетянин, він представляє правий центр. Республіканці кажуть: Макрон лівий. Між часом обидві великі політичні партії, що чергувалися при владі довгі десятки років, з сьогоднішного вечора танцюють за сценою».

Марін Ле Пен заявила, що за неї голосували 11 мільйонів французів і що вибори засвідчили розкол країни на «патріотів і глобалістів».

Її партія «Національний фронт» також буде змагатися за парламентські місця на виборах і обіцяє бути «у жорстокій опозиції» Макрону.

Емманюель Макрон. Фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.