​Ймовірні зв’язки Трампа з москвою буде розслідувати спецпрокурор

Роль росії у виборах в США доручили розслідувати колишньому очільникові ФБР Роберту Мюллеру. Міністерство юстиції призначило його спеціальним прокурором, якому належить встановити, чи справді москва втручалася у передвиборчу кампанію, аби забезпечити обрання президентом Дональда Трампа, повідомляє Euronews.


Господар Білого Дому відреагував лише письмовою заявою, зазначивши, що переконаний, буцімто розслідування підтвердить «відсутність змови між його виборчим штабом та іноземними особами».

Мюллер очолював ФБР з 2001 до 2013 року. Його призначення сприйняли позитивно в обох політичних таборах.

«Важливо, що призначили когось на зразок Роберта Мюллера, адже він уже працював у ФБР і перебуває в курсі справ, відтак має досвід роботи з такими структурами. Це вдалий вибір, щоб забезпечити подальше функціонування ФБР. Він є незалежною особою, яка ухвалюватиме остаточні рішення стосовно цього розслідування», – зазначив сенатор-республіканець Джеймс Лакнфорд.

Вимоги призначити спецпрокурора для розслідування можливих зв‘язків команди Трампа з росією почали лунати після того, як минулого тижня президент США звільнив очільника Федерального бюро розслідувань Джеймса Комі.

«Я дуже-дуже задоволений. У першу чергу, що призначили спеціального прокурора. А по-друге, тим, що ним став Боб Мюллер – чудова людина, чия цілісність не викликає жодних сумнівів. Я радий почути цю новину», – сказав конгресмен-демократ Джим Гаймс.

«Гадаю, це хороший старт у правильному напрямку. Чинна адміністрація на чолі з цим президентом щотижня провокує нову кризу. Скандали виникають один за одним», – наголосив ще один конгресмен-демократ Джон Кон‘єрс.

Комі розслідував зв‘язки екс-радника американського президента з нацбезпеки Майкла Флінна з росією. За даними преси США, Трамп домагався припинення цього слідства.

Роберт Мюллер. Фото CNN



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.