​«Гостре око Конгресу» стежитиме за діями Трампа відносно України

Джон Маккейн та інші сенатори США відреагували на розширене звернення президента Дональда Трампа з нагоди підписання законопроекту про посилення санкцій, в якому він висловив невдоволення тим, що Конгрес обмежує його повноваження, повідомляє «Голос Америки».


«Розширена заява президента вказує, що виконання адміністрацією цього закону, і будь-які дії адміністрації по відношенню до України, мають бути під гострим оком Конгресу, - заявив лідер демократичної меншості в Сенаті Чак Шумер, - закон продемонстрував, що дві партії можуть співпрацювати разом, щоб стримувати президента, коли він відхиляється від курсу і, сподіваюсь, це стане прикладом на майбутнє».

Шумер одночасно похвалив президента за правильне рішення: «підписати законопроект (про санкції), хоч і неохоче, було правильним рішенням президента. Це важлива відповідь на нахабні напади путіна на наріжний камінь нашої демократії – вибори».

Сенатор Джон Маккейн вказав Трампу на волю укладачів Конституції: «Занепокоєння, виражене у заяві президента з нагоди підписання, не дивує, але спрямоване невірно. Укладачі Конституції зробили Конгрес та президента рівноправними гілками влади. Цей законопроект довів мудрість такого вибору».

Маккейн також привітав рішення Трампа, зрештою, підписати закон: «Я вітаю рішення президента Трампа підписати законопроект, який вводить нові санкції проти росії, Ірану та Північної Кореї. Введення в дію цього законодавства, яке мало переважну підтримку обох партій в обох палатах Конгресу, надсилає потужний сигнал як нашим друзям, так і ворогам, що країни будуть відповідати за агресивну та дестабілізуючу поведінку, яка загрожує національним інтересам нашої країни та наших союзників і партнерів».

«Хоча народ Америки справді сподівається на кращі стосунки з росією, - додав сенатор Маккей, - насправді цей закон є виявом їх наполягання на тому, щоб режим путіна сплатив реальну ціну за напади на нашу демократію, порушення прав людини, окупацію Криму та дестабілізацію України. З цього важливого питання національної безпеки саме Конгрес діяв у дусі національної єдності, провадячи волю американського народу. Важливо, щоб президент відповідав букві та духу закону і повністю виконав його положення. Відтепер, сподіваюсь, що президент буде так само голосно висловлюватись про агресивну поведінку росії, як і про цей закон».

«У президента Трампа не було вибору - чи підписувати наш закон про російські санкції, підтриманий обома партіями, через ту більшість, з якою він був ухвалений Палатою представників та Сенатом, - відзначив партійний організатор демократів у Сенаті сенатор Стені Гоєр, додавши, - американці, які представляють весь політичний спектр, справедливо занепокоєні втручанням росії до наших виборів і її агресією в Україні. Наш законопроект про санкції забезпечує, що президент в односторонньому порядку не може вжити дій на користь росії, якщо та не змінить свою поведінку».

Джон Маккейн. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.