​На Конгрес в Литві не пустили російських суддів, які підтримали анексію Криму

На 4-й Конгрес Світової конференції конституційних суддів, який проходить в Литві, не пустили суддів з росії через визнання ними законності анексії Криму. Про це на своїй сторінці Фейсбук написала депутат Верховної Ради Ірина Фріз.


«У Литовській республіці відбулася дуже значна подія – 4-й Конгрес Світової конференції Конституційних Судів. Лейтмотив заходу: верховенство права та конституційне право в сучасному світі. Значна увага була приділена Україні та засудженню брутального порушення територіальної цілісності нашої держави з боку російських окупантів.

Вперше за історію Конгресу на нього не був допущений голова конституційного суду рф Зорькін та інші російські судді, які приймали рішення та визнали анексію Криму.

«Відкрито кажучи, у світі немає іншого прикладу, щоб судова влада була настільки дискредитована. Кожен професійний юрист знає, що анексія Криму – це агресія, і це є злочин. Немає такого прецеденту в жодній країні, де її суд був би використаний для виконання такого злочину», - заявив Голова Конституційного Суду Литви Дейнюс Жалімас.

У свою чергу Президент Литовської республіки Даля Грібаускайте, виступаючи на цьому заході, підкреслила: «Ми не можемо тиснути руки і ніколи не будемо запрошувати тих, хто наступає на верховенство права і рішення яких ламають долі тисяч людей. Ми маємо заступитися за тих людей, хто бореться за свободу, права людини і демократію», - написала Ірина Фріз.

Фото зі сторінки ФБ Ірини Фріз



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.