​Джефф Сешнс відкинув звинувачення у брехні у свідченнях про «російські контакти»

Міністр юстиції США Джефф Сешнс у вівторок відкинув звинувачення в тому, що він збрехав конгресменам в попередніх свідченнях, заявивши, що не знав про контакти передвиборчого штабу Дональда Трампа з російськими інтересами під час минулорічної кампанії, повідомляє «Голос Америки».


Виступаючи в Юридичному комітеті Палати представників, Сешнс сказав, що не пам'ятав про що відбулася в 2016 році зустріч з помічником Трампа Джорджем Пападопулосом, де той розповів, що у нього є зв'язки, що дозволяють організувати зустріч Трампа з російським президентом володимиром путіним, до тих пір, поки в ЗМІ не з'явилися повідомлення, що він головував на цій зустрічі.

«Даючи свідчення, я можу лише докласти всіх зусиль, щоб відповісти на ваші запитання в тій мірі, наскільки я їх розумію і наскільки дозволяє мені пам'ять, - сказав Сешнс. - Але я не приймаю і відкидаю звинувачення в тому, що я будь-коли брехав під присягою. Це брехня».

Слухання проходять незабаром після того, як федеральний суд пред'явив колишньому керівникові передвиборчої кампанії Трампа Полу Манафорту і його бізнес-партнеру Ричарду Ґейтсу звинувачення в рамках розслідування російського втручання в президентські вибори-2016.

При цьому законодавці-демократи ставлять під сумнів повідомлення Сешнса про контакти між передвиборчим штабом Дональда Трампа і російськими інтересами в ході торішньої кампанії.

«На слуханнях у справі затвердження його кандидатури він свідчив, що не мав контактів з російськими посередниками. Минулого місяця він свідчив, що ... обмін інформацією між помічниками Трампа і посередниками (що діяли в інтересах) російського уряду не відбувся – у крайній мірі, наскільки йому відомо, і (в усякому разі) без його участі. Ми знаємо, зрозуміло, що жодне з цих тверджень не відповідає дійсності. Незабаром після того, як міністр юстиції зробив першу заяву, видання The Washington Post повідомило, що він, як мінімум, двічі зустрічався з російським послом під час передвиборчої кампанії», - заявив конгресмен-демократ Джон Коньєрс.

Даючи свідчення попереднього разу, Сешнс неодноразово підкреслював, що йому не було відомо про будь-які контакти між наближеними до Трампа і москвою.


Однак з моменту його попереднього виступу перед Конгресом в середині жовтня з'явилися повідомлення про те, що співробітник передвиборчого штабу Трампа - Джордж Пападопулос - визнав себе винним у введенні в оману ФБР. Його заяви стосувалися зустрічей з іноземцями, які, як йому було відомо, були пов'язані з російським урядом.

Як заявляє прокуратура, на зустрічі в березні 2016 року, за сім місяців до президентських виборів, Пападопулос сказав Трампу, Сешнсу та іншим присутнім, що у нього є зв'язки, що дозволяють організувати зустріч Трампа з російським президентом володимиром путіним. За словами близьких до справи джерел, Сешнс відхилив пропозицію Пападопулоса, і зустріч Трампа і путіна під час кампанії не відбулася.

Крім того, колишній радник передвиборчого штабу Трампа, Картер Пейдж, сказав учасникам конгресового розслідування, що говорив Сешнсу про свої плани поїздки в росію під час передвиборчої кампанії 2016 року.

На січневому слуханні з питання затвердження його кандидатури на пост міністра юстиції Сешнс сказав, що не знав про контакти між передвиборчим штабом і росією, однак згодом визнав, що сам зустрічався з послом рф в Вашингтоні Сергієм Кисляком.

За словами Сешнса, він забув про зустрічі з Пападопулосом і Пейджем через хаотичну ситуацію в передвиборному штабі Трампа.

«У багатьох аспектах це була блискуча кампанія, - сказав він. - Але це був хаос, кожен день з першого дня. Ми весь час їздили по країні, іноді в кілька різних місць за один день. Чи не висипалися».

Як очікується, члени Юридичного комітету також будуть ставити Сешнсу запитання про його розпорядження, щоб високопоставлені федеральні прокурори перевірили, чи можна розпочати розслідування щодо низки питань, піднятих законодавцями-республіканцями стосовно суперниці Трампа на виборах, демократки Гілларі Клінтон.

Джефф Сешнс. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.