​Геноцид, правду про який замовчують, може породити новий геноцид

Українська громада, за лідерства Українського Конгресового Комітету Америки, провела у Нью-Йорку молитовну ходу у суботу на вшанування пам’яті жертв Голодомору. До колони на вулицях мегаполіса приєдналися посли України у США, в ООН, ветерани АТО, які проходять реабілітацію у США, а також представники американської влади різних рівнів. Хода завершилася традиційною панахидою у соборі Святого Патрика, що знаходиться на п’ятій авеню Мангеттена, повідомляє «Голос Америки».


Лідер демократів у Сенаті Чак Шумер заявив під час свого щорічного звернення, що відзначення жертв геноциду українського народу є священним обов’язком США. Бо геноцид, правду про який замовчують, може породити новий геноцид:

«Це честь і привілей бути тут з вами. Кожного року я намагався бути з вами і приєднатися до вас у цей сумний день протягом багатьох років. Це тому, що я всім серцем вірю, що вшанувати жертв українського геноциду, які не можуть говорити самі за себе - наш священний обов'язок. І для мене це честь сьогодні вшановувати двох жертв, які залишилися живими - Надія та Олександр приєдналися до нас сьогодні. Вітаю вас і довгого вам життя».

«Це було 84 роки тому, коли Сталін брутально знищив мільйони і мільйони невинних українців. Він намагався знищити український народ, він намагався знищити український дух. Але, хвала Богу, він програв. Сталін відійшов, радянська росія зникла, а український народ вижив. Довгого життя!»

«Протягом занадто тривалого часу український геноцид не був належним чином визнаний, не зважаючи на його історичне значення. Ось чому ми підтримали будівництво пам’ятника Голодомору у Вашингтоні. Ось чому ми збираємось тут кожен рік, ми не можемо про це ніколи забути».

«За останні роки українці та американці особисто зазнали наслідків залякувань з боку президента путіна. Втручання росіян у вибори 2016 року було надзвичайним порушенням американського суверенітету, якому передували захоплення ним кримської землі та підтримка російськими військовими сепаратистів у Східній Україні. Зараз, як ніколи, дуже важливо, друзі, щоб США та Україна стояли разом, пліч-о-пліч перед лицем безрозсудливого іноземного втручання. Нагадаємо панові путіну, що Україна та Сполучені Штати подолали авторитарних бандитів, яких вона зібрала, і ми будемо продовжувати це робити в майбутньому. Слава Україні, і дякую за честь звернутися з промовою!»

Чак Шумер. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.