​Нова балістична ракета КНДР начебто здатна досягти Вашингтона

Північна Корея оголосила в середу про успішне випробування міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) нового типу, здатної долетіти до будь-якої точки материкової частини США, включаючи Вашингтон. У повідомленні, переданому державним телебаченням КНДР, говорилося, що нова потужна ракета досягла висоти приблизно 4 475 кілометрів, що в 10 разів вище за орбіту Міжнародної космічної станції, і пролетіла 950 кілометрів за час 53-хвилинного польоту, повідомляє «Голос Америки».


Спостерігаючи за успішним запуском МБР нового типу, Hwasong-15, північнокорейський лідер Кім Чен Ин з гордістю оголосив, що його країна здійснила велику історичну задачу формування державних ядерних сил і створення ракетної держави, йдеться в заяві, зачитаній телеведучим.

У заяві Північна Корея охарактеризувала себе, як «відповідальну ядерну державу», але попередила, що її стратегічні озброєння створюються для захисту її суверенітету і територіальної цілісності від «політики ядерного шантажу і ядерних загроз, яку ведуть імперіалісти США».

«Ми з цим розберемося», - відреагував на запуск президент США Дональд Трамп. «Це та ситуація, з якою ми можемо впоратися», - сказав президент журналістам у Білому домі, не вдаючись у деталі. При цьому він зазначив, що підхід США до Північної Кореї залишається незмінним.

Міністр оборони Джим Маттіс зазначив, що ця ракета летіла довше і піднялася вище всіх попередніх ракет, запущених Північною Кореєю. Він назвав запуск частиною роботи Пхеньяна зі створення ракет, які можуть «загрожувати будь-якому місці в світі».

Маттіс заявив, що Північна Корея становить небезпеку для миру в усьому світі.

За попередніми оцінками Пентагону, ракета була запущена з району Сан-Ні на північ від Пхеньяна. Вона пролетіла близько тисячі кілометрів, після чого впала в Японському морі, у виключній економічній зоні Японії, яка є суверенною японською територією.

Союз стурбованих учених заявив, що якщо оцінки Пентагону вірні, то ракета має достатню дальність, щоб завдати удару по будь-якій точці континентальних США, включаючи Вашингтон. У той же час в організації зазначили, що така ракета не здатна нести ядерну боєголовку, оскільки зброя буде занадто важкою.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе закликав провести екстрене засідання Ради Безпеки ООН і пообіцяв захищати японський народ. «Ми ніколи не погодимося з цим насильством і заявляємо рішучий протест Північній Кореї», - заявив Абе журналістам.

Рада Безпеки ООН підтвердила, що збереться на засідання о 16:00 в середу (00:00 в ніч з середи на четвер за київським часом).

Трамп і Абе обговорили ситуацію по телефону. Як повідомили в Білому домі, обидва лідери погодилися, що дії Північної Кореї підривають безпеку КНДР і ведуть до її подальшої ізоляції від міжнародного співтовариства.

Трамп також поговорив з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном, який, як і Трамп, заявив, що запуски північнокорейських ракет становлять загрозу не тільки Кореї і США, але і всьому світу.

Це було перше випробування північнокорейської ракети з вересня і перше після того, як США внесли КНДР в список держав-спонсорів тероризму.

Фото White House



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.