​Після стрілянини у Флориді учні закликають уряд США посилити регулювання обігу зброї

Після стрілянини у флоридській школі учні, їхні батьки та активісти виходять на демонстрації, вимагаючи посилення регулювання обігу зброї. У Форт-Лодердейлі, містечку неподалік Маямі, чути «Досить! Досить!» Вийшовши на вулиці, активісти закликають уряд штату Флорида до посилення законів щодо володіння, збереження та купівлі вогнепальної зброї, повідомляє «Голос Америки».


«Якщо наш уряд здатен тільки висловлювати співчуття та надсилати нам свої молитви – то настав час для нас робити зміни, яких ми усі прагнемо», - каже учасниця мітингу школярка Емма Ґонзалес.

«Мова йде про захист наших дітей», - каже інша учасниця мітингу Ґрейс Соломон.

Причиною такого масово зібрання стала нещодавня стрілянина у місцевій середній школі, де загинуло 17 людей. Декілька днів тому у цей навчальний заклад увірвався 19-ти річний нападник, озброєний напівавтоматичною гвинтівкою, і відкрив вогонь по учнях та вчителях.

«Той факт, що всі ми тут сьогодні, означає, що це поворотній момент в американській історії», - заявляє учасник мітингу школяр Девід Гоґ.

Окрім 17-ти загиблих, стрілок поранив ще 14-ть людей. Один із них Ентоні Боргес, хлопець й досі в лікарні. Він своїм тілом тримав двері в класі, аби вбивця не зміг зайти в кабінет.

«Він взяв на себе ініціативу, аби врятувати інших однокласників», - розповідає друг Ентоні Боргеса.

Під час нападу на школу 19-ти річний Ніколас Круз, за інформацією слідчих, випустив щонайменше 150 куль із гвинтівки AR 15. Учасників акції обурює легкий доступ громадськості до гвинтівок такого типу, які легко можна купити в магазині.

«Одна людина без жодних проблем зайшла в магазин і купила напівавтоматичну гвинтівку AR 15 та вбила з неї велику кількість людей. Це не нормально!» - каже учасник мітингу Ден Дейлі.

Тож школярі на демонстрації разом із іншими активістами вже пообіцяли, що виведуть акції протесту на національний рівень і зроблять усе можливе, щоб ця стрілянина стала останньою в історії США.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.