​Мюллер передав доповідь щодо втручання росії у вибори США до Мінюсту, американці чекають оприлюднення

ЗМІ США повідомляють про завершення майже 2-річного розслідування спеціального прокурора США Роберта Мюллера щодо втручання росії у політичні процеси у США. Згідно з повідомленнями, доповідь, яка зараз має статус секретної, передали до Мін'юсту США. Очільник відомства Барр тепер має ухвалити рішення про передачу усього документу, або його частин, до Конгресу США або ж його оприлюднення. Мін'юст також може передати до Конгресу лише власний підсумок доповіді, передає «Голос Америки».


Сама доповідь, як повідомляється, повинна містити зауваження слідства з приводу ухвалених ним рішень про притягнення фігурантів до відповідальності, або ж причини непритягнення. Як також відзначає видання Buzzfeed, правила не примушують Мюллера включати іншу інформацію у доповідь, але йому це не забороняється.

Лист міністра юстиції США Барра до Конгресу США, який також оприлюднили ЗМІ, відзначає, що міністр «розглядає доповідь» і очікує, що «зможе поінформувати про головні висновки спеціального прокурора вже цими вихідними». Він також наголосив, що прагне якомога більшої прозорості.

Головним завданням слідства громадськість США вважає відповідь на запитання, чи мала місце змова між табором кандидата у президенти США Дональда Трампа та урядом росії, який, як встановила американська розвідка, втручався у вибори 2016-го року з метою допомогти Трампу.

Сам Трамп відкидав будь-які протизаконні дії та змову з росією, а слідство Мюллера називає «полюванням на відьом». Президент також заявив, що вважатиме чесною лише таку доповідь слідства, яка зніме з нього підозри.

У Білому домі заявили, що не отримували доповідь Мюллера, а особистий юрист Трампа привітав передачу доповіді до Мін'юсту США.

Фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.