​путін знайшов винних у втручанні росії у вибори у США, а в Сенаті його проголосили антисемітом

Згадування президентом росії володимиром путіним євреїв у контексті того, хто міг втручатись у вибори у США, викликало зливу звинувачень в антисемітизмі на його адресу, повідомляє «Голос Америки».


Як відомо, у ході інтерв'ю із журналісткою каналу Ен-Бі-Сі, путін заявив, що російські особи, які втручались у вибори у США, на справді не представляють росії. Причиною цього президент росії назвав те, що ті, хто намагався вплинути на вибори у США, не є етнічними росіянами.

«Вони не представляють інтересів російської держави. Можливо, вони не росіяни, а українці, татари, євреї з російським громадянством. Це ще треба перевірити. Можливо, вони мають подвійне громадянство, або дозвіл на проживання у США. А можливо, їм за цю роботу заплатили американці. Звідки ви знаєте. Я не знаю», - наводить слова путіна російський державний канал RT.

Увага до етнічного походження зловмисників, які втручались у вибори у США, та згадування євреїв привернули особливу увагу у США та викликали звинувачення в антисемітизму на адресу володимира путіна.

«Огидні слова путіна заслуговують осуду. Твердого та негайно з боку світових лідерів. Чому мовчить Трамп? Не можна терпіти нетерпимість», - твітує сенатор-демократ Ричард Блументаль.

«Це сподобається нацистам в цілому світі», - пише про слова путіна Томас Ільвес, колишній президент Естонії Тоомас Ільвес.

«...Путін знайшов винних у втручанні росії у вибори у США і переклав вину на традиційного цапа-відбувайла…», - твітує популярна американська телеведуча Джой Рід.

Друзів у США у путіна передбачувано не побільшало.

«Тепер це вже особисте», - твітує про своє ставлення до путіна після згадування ним євреїв Норм Айзен, дослідник аналітичного центру Brookings Institution.

За слова путіна дісталося і Траму, якого - попри активну підтримку Ізраілю та те, що його зятем є релігійний єврей Джаред Кушнер - регулярно звинувачують в антисемітизмі.

«Кожен єврей-прихильник Дональда Трампа має тиснути на Білий дім, щоб президент дав зрозуміти, чи він погоджується зі словами володимира путіна. А кожен єврей, який протистоїть Трампу, щойно отримав причину боротись ще натхненніше», - твітує колишній посадовець Адміністрації Барака Обами.

«Чи засудить Трамп антисемітизм путіна? Якщо не засудить, американці отримають ще одну причину засудити вже самого Трампа», - твітує інший популярний критик президента США, юрист Ренато Маріотті.

Між тим низка експертів з питань росії не побачили у словах путіна нічого, що б виходило за межі прийнятного, принаймні для країни, яку очолює володимир путін.

«Я прочитав розшифровку інтерв'ю путіна каналу Ен-Бі-Сі і не вважаю, що у загальному контексті використання ним слів про «українців, татар, або євреїв» є щось особливо антисемітське. Принаймні не для людини, яка знає російську мову. Окрім того, є багато свідоцтв, що він дуже поважає євреїв. Проблема полягає не у тому, як сам путін ставиться до євреїв, а той факт, що його уряд рутинно підтримує та просуває найгірших популяризаторів антисемітизму і у росії, і у світі. Вони роблять це не через ненависть до євреїв, а через ненависть до Заходу», - твітує Аншель Пфеффер, кореспондент видання The Economist.

«Давайте вже припинимо з оцим «путін звинуватив євреїв (українців, татар та ін.) у втручанні у вибори у США? Нікого він не звинуватив. Він просто намагався применшити саму ідею і озвучив умовний перелік. Міг би сказати, що це були марсіани, чи прибульці з Венери. Звісно, це несмак, але навіщо витрачати на це час», - твітує з приводу слів путіна Сем Ґрін, директор Інститут росії у Королівському коледжі Лондона.

При цьому кремль традиційно вдається до засудження проявів антисемітизму в Україні та звинувачує офіційний Київ у підтримці антисемітської ідеології.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.