​Польща, слідом за Великобританією, також може витурити з країни російських дипломатів

Польща із солідарності з Великобританією підтримує санкції проти москви на євросоюзному рівні. Але може їх також запровадити самостійно. Про це повідомляє видання Dziennik Gazeta Prawna, передає Польське радіо.


Польща може витурити російських дипломатів. Йдеться також про інші види санкцій щодо москви. Рішення може бути прийняте вже сьогодні, - інформує Dziennik Gazeta Prawna, посилаючись на урядові джерела. Польський уряд розглядає такі кроки на знак солідарності з діями британців після замаху на Сєрґєя Скрипаля, екс-полковника російської розвідки.

Вчора прем’єр Польщі Матеуш Моравєцький розмовляв з прем’єркою Великої Британії Терезою Мей. Справа нападу на Скрипаля має бути також темою сьогоднішньої зустрічі очільника польського уряду з канцлером Німеччини Анґелою Меркель у Варшаві.

Багато буде залежати від рішення, що будуть прийняті сьогодні на засіданні Ради з питань закордонних справ Європейського Союзу (FAC) у Брюсселі. У зустрічі мають взяти участь, серед інших, міністри закордонних справ Польщі та України Яцек Чапутович і Павло Клімкін.

Для влади у Варшаві найліпший сценарій - це спільні дії щодо росії на євросоюзному рівні. В іншому випадку, Польща може відповісти санкціями щодо росії, введеними самостійно, хоча у межах скоординованої акції інших держав ЄС та НАТО.

Як звернув увагу один зі співрозмовників видання, Варшава буде дуже наполягати на спільних діях, аби для росії це було якомога відчутніше. Йдеться як про обмеження щодо російських дипломатів, людей з оточення владіміра путіна, так і дії проти економічних інтересів москви. Перемовини на цю тему тривають від попереднього тижня. Рішення будуть прийняті після оголошення офіційних результатів президентських виборів у росії.

МЗС Польщі. Фото msz.gov.pl



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.