​США будуть відповідати на втручання у вибори, як на «ворожий крок»

США мають чітко заявити країнам-супротивникам, що втручання в американські вибори вважається ворожим кроком і що воно отримає належну відповідь від Америки. Про це йдеться у документі, оприлюдненому на сайті голови Комітету з питань розвідки Сенату США, республіканця Ричарда Берра (Burr - прим. ГА).


Документ, який являє собою попередню пропозицію щодо заходів для попередження втручання у вибори у США, має назву «Дії Росії проти виборчої інфраструктури протягом 2016-го року», повідомляє «Голос Америки».

У Сенаті також пропонують для «кращого захисту від держав, які можуть прагнути підірвати нашу демократію», посилити роль окремих штатів у проведенні виборів та надати їм усю необхідну для цього підтримку на федеральному рівні.

«Уряд США має чітко заявити країнам-супротивникам, що втручання в американські вибори вважається ворожим кроком і що воно отримає належну відповідь. Уряд, зокрема Державний департамент та Міноборони, мають разом із союзниками та партнерами встановити нові міжнародні кібернорми», - пропонує документ.

Пропозиція також закликає розробити технології швидкої та точної атрибуції кібератак, тобто визначення країни-нападника у кіберпросторі, погодити спільний для ЗМІ, експертів та урядовців словник для комунікації з приводу кіберзагроз, прискорити поширення розвідкою США важливої інформації про кіберзагрози тощо.

Документ містить заклики до прискорення роботи Агентства національної безпеки США у випадках кібернападів, оновлення систем голосування, покращення фінансування виборчих систем штатів.

Варто відзначити, що законодавці також пропонують штатам розглянути запровадження «аудиту результатів виборів».

Ричард Берр. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.