​Конгресмен США назвав місце зустрічі Трампа з путіним «насміхом над історією»

«Те, що президент Трамп планує зустрітись з президентом путіним в Гельсінкі наступного місяця – насміх над історією», - наголосив в своїй заяві партійний організатор демократів у Конгресі Стені Гоєр. Він нагадав: «Саме в Гельсінкі в 1975 році тридцять п’ять країн, включно з Радянським Союзом домовились поважати права людини і основоположні свободи своїх народів», повідомляє «Голос Америки».


«Тепер президент путін ще раз перетворив росію на автократію, де права людей, зокрема ЛГБТ та преси, значно скоротились», - наголошує конгресмен.

Такої ж думки притримується і Орест Дейчаківський, колишній радник Гельсінської комісії.

«Іронічно, що саміт відбудеться в Гельсінкі. росія є підписантом Гельсінського заключного акту. Стосовно України, вона порушує кожен з десяти основоположних принципів ОБСЄ, засвідчених Заключним актом, включаючи територіальну цілісність, непорушність кордонів, рівність суверенітетів і утримання від використання сили», - написав Дейчаківський.

Гоєр також в різких висловах закликав Трампа підняти на зустрічі питання захисту росією прав людини, а також її дій в Україні та Сирії.

«Якщо президент Трамп проігнорує ці питання, це стане його відмовою виконувати свої обов’язки», - наголосив конгресмен-демократ в своїй заяві.

«Якщо президент США проведе зустріч з путіним, з його боку буде безвідповідально не підняти питання проблем росії з захистом прав людини. Водночас, він має протистояти президенту путіну з питання втручання росії до наших виборів і наполягати на тому, щоб росія припинила окупацію Криму та дії з дестабілізації на сході України та в Сирії. Якщо президент Трамп проігнорує ці питання, це стане його відмовою виконувати свої обов’язки», - йдеться в заяві конгресмена.

Конгресмен-республіканець Ліндсі Ґрем заявив, що він сподівається, що Трамп підніме питання дій росії в Сирії.

«Питання полягає в тому, чи ми дозволимо путіну нами знехтувати? Ми втомились від цього за вісім років», - заявив Ґрем, який є членом Комітету зі збройних сил у Палаті представників Конгресу.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ раніше наголошував, що саміт відповідає стратегії Альянсу, який підтримує діалог з москвою.

Гоєр, в свою чергу, закликав Трампа «зайняти жорстку позицію і діяти спільно з союзниками в НАТО, з якими він зустрінеться перед візитом до Гельсінкі».

Стені Гоєр. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.