​У звіті для Сенату США стверджується, що росія експлуатувала усі соціальні медіа для сприяння Трампу

Газета Washington Post повідомила, що у спеціальному звіті для Сенату США автори доводять використання росією практично усіх великих інтернетних соціальних медіа, щоб допомогти Дональду Трампу у змаганні за посаду президента.


У звіті сказано, що росіяни, які працювали на зареєстроване у Санкт-Петербурзі «Агентство інтернет-досліджень» (АІД), почали випробовувати соціальні медіа для впливу на місцеві вибори 2009 року, а потім розширили діяльність на вибори у США 2013 року, застосовуючи Twitter, повідомляє «Голос Америки».

Поступово вони додали до своєї діяльності інші популярні соціальні сайти: YouTube, Facebook, та Instagram.

Щодо російського «Агентства інтернет-досліджень» у Сполучених Штатах вже висунули кримінальні обвинувачення, пов’язані із втручанням в американські президентські вибори 2016 року.

Під час виборчої кампанії 2016 року, йдеться у звіті, росіяни намагалися активізувати консервативних виборців на підтримку Трампа, наголошуючи на таких питаннях, як права на володіння зброєю та проблеми імміграції.

Тим часом, орієнтуючись на чорношкірих американських виборців, російські агенти поширювали дописи та іншу інформацію, намагаючись заплутати їх стосовно процедур виборчого процесу, зокрема дезінформуючи їх щодо способів голосування.

Були також операції, спрямовані на групи ліберально орієнтованих американців, жінок, мусульман, громадян латиноамериканського походження, ветеранів збройних сил, які певною інформацією активізували політичну активність певних груп, а інших відохочували від участі у виборах.

«Чітко видно, що уся інформація була спрямована на те, щоб бути корисною Республіканській партії і конкретно Дональду Трампу», - пише Washington Post, посилаючись на звіт.

Газета каже, що звіт критикує технологічні велетні за затримки у передачі даних розслідувачам, а також стверджує, що після розкриття російської дезінформаційної кампанії дії у відповідь були «запізнілими і нескоординованими».

Звіт також застерігає, що зараз соціальні медіа перетворюються з, як сказано, «інструментів поширення колективного невдоволення і координації громадянського активізму», зокрема на Близькому Сході, у загрозу демократії з боку «хитрих політичних консультантів» та «політиків як в демократичних країнах, так і в диктатурах».

Washington Post повідомляє, що Facebook та Google не відреагували на звіт.

А Twitter заявив, що компанія «з 2016 року домоглася значного поступу у зміцненні свого цифрового захисту».

Спеціальна прокуратура на чолі з Робертом Мюллером з'ясовує, чи вступали представники виборчої кампанії Трампа у змову з росією у намаганнях вплинути на вибори 2016 року і чи намагався сам президент чинити перешкоди правосуддю, виступаючи проти розслідування.

Трамп заперечує існування будь-яких дій, які могли б трактуватися як змова, і називає розслідування Мюллера «полюванням на відьом».

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.