​Законодавці США по-різному оцінюють перші 100 днів Байдена на посаді президента

Відомі законодавці від Демократичної та Республіканської партій США привернули увагу американських ЗМІ полярно протилежними оцінками перших 100 днів перебування Джо Байдена на посаді президента США, повідомляє «Голос Америки».


Так, конгресвуман-демократка Александра Оказіо-Кортез, яка є частиною лівого («прогрессивісти» - прим. ГА) крила партії, заявила, що Байден «перевищив очікування».

«Байден заявив про плани зменшити навпіл викиди до 2030-го року, - відзначила Оказіо-Кортез. - Не думаю, що перебільшення сказати, що два роки тому ніхто і не подумав би, що Байден буде робити подібні заяви».

У Республіканській партії звучать негативні оцінки.

«У свої перші 100 днів Байден вдався по підміни. Обіцяв здійснювати управління на основі двопартійності. Насправді ж урядує як соціаліст», - заявив лідер республіканської меншості у Палаті представників Конгресу США Кевін Маккарті.

Раніше спільне опитування газети Washington Post і телекомпанії АВС News показало, що 52 відсотки дорослих американців позитивно оцінюють діяльність Байдена, у той час як 42 відсотки нею не задоволені. В опитуванні, проведеному каналом NBC News, ці показники - 53 відсотків і 39 відсотків, відповідно.

Опитування вказують на поділ ставлення до роботи президента США партійною приналежністю. Так, опитування Washington Post-ABC News показало, що роботу Байдена схвалюють 90 відсотків демократів і лише 13 відсотків республіканців. Згідно з опитуванням NBC News, діяльність президента схвалюють 90 відсотків демократів, 61 відсоток незалежних і лише 9 відсотків республіканців.

Американське видання NPR опублікувало матеріал щодо виконання Байденом передвиборчих обіцянок. Відзначається, що за винятком боротьби із коронавірусом, де рівень виконання обіцянок є значним, президент США ще далекий від повного виконання своїх цілей у таких сферах: імміграція, економіка, довкілля, расова рівність та закордонна політика.

На сторінках видання The Washington Post оглядач Генрі Ольсен ділиться думкою, що Байден у перші місяці роботи дав підстави говорити, що фокусується не так на відновленні економіки США, як на реалізації програми Демократичної партії, і цим ближчий до таких президентів США, як Клінтон та Обама, а не до Франкліна Рузвельта, чий успіх у відновленні економіки став основою успіху Демпартії на кілька десятирічь уперед.

Ольсен вказує на ознаки того, що дії Байдена не приваблюють до нього нових прихильників. «Його рейтинг у 52,7% - лише на 1,4% вище, ніж рівень підтримки у 51,3%, який він отримав у листопаді. Це найменше покращення у порівнянні із отриманими президентом голосами за кілька десятирічь, за виключенням надзвичайно непопулярного Трампа», - пише Ольсен.

«Байден пропонує нові масивні розширення влади уряду та витрати, які ближчі до втілення пріоритетів Демократичної партії, ніж до відновлення після пандемії, - відзначає оглядач. - Історія вказує, що у демократів попереду важкі часи, якщо вони залишаться на цьому шляху».

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.