​США вимагають від росії негайно звільнити американця, який став заручником москви

Сполучені Штати вимагають негайного повернення Пола Вілана, колишнього морського піхотинця США, затриманого в росії за звинуваченнями у шпигунстві. Про це заявив Майк Помпео під час свого візиту до Бразилії. Помпео також звернувся до росії з вимогою надати пояснення стосовно арешту і висловив сподівання, що консульство США вже найближчим часом матиме змогу поспілкуватись з Віланом, передає «Голос Америки».


Американські ЗМІ, з посиланням на неназвані джерела в Держдепі, повідомляють, що консульству було надано доступ до Вілана, однак, строки надання все ж перевищили 72 години, передбачені міжнародним правом.

«Сподіваємось протягом наступних годин ми отримаємо доступ консульства», - заявив він.

Коментуючи затримання американського громадянина в росії, британський правозахисник та викривач кремлівської корупції Білл Браудер заявив, що арешт – це знак для всіх, хто їде до росії, що будь-що може статись.

«Арешт фсб американця Пола Вілана в москві, куди він приїхав, щоб відвідати весілля, все більше виглядає як взяття заручника. Всі іноземці, які їдуть до росії, мають остерігатись, що будь-що може трапитись. Уряд США мусить втрутитись», - заявив Браудер у Twitter.

російська федеральна служба безпеки 31 грудня повідомила, що Вілана затримали у москві 28 грудня під час, як сказано в офіційному повідомленні, виконання шпигунських дій.

Державний департамент США підтвердив у понеділок отримання від російського міністерства закордонних справ офіційної інформації про арешт американського громадянина.

Родичі затриманого сподіваються, що з ним у найближчий час зустрінуться представники американського посольства у росії, щоб дізнатися про його стан.

Брат затриманого, Девід Вілан, у Twitter поширив заяву від імені сім’ї зі словами: «Його невинність безсумнівна і ми сподіваємося, що його права будуть шанувати».

Якщо суд у росії визнає Пола Вілана винним, йому загрожує до 20 років ув’язнення.

Майк Помпео. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.