​Трамп виступив за заборону спалення прапора США і переполошив захисників свободи слова

Президент США Дональд Трамп заявив у суботу, що «повністю» підтримує ініціативу конгресменів-республіканців законодавчо заборонити спалення прапора США. Нині ця практика захищена рішенням Верховного суду Сполучених штатів, повідомляє «Голос Америки».


«Повністю підтримую пропозицію сенатора Стіва Дейнса заборонити спалення нашого американського прапора», - відзначив президент США у Twitter, додавши, що рішення про підтримку не викликало у нього жодних сумнівів.

Як відзначає видання The Hill, у 1989-му році Верховний суд США ухвалив, що спалення прапора країни захищене Першою поправкою до Конституції США, належить до царини свободи слова. До цього 48 штатів США мали закони, яка забороняли спалення державного прапора.

Законопроект сенаторів-республіканців Стіва Дейнса та Стіва Вомака пропонує «відновити конституційне право Конгресу США заборонити наругу над прапором Сполучених штатів».

Коментуючи позицію президента США, численні оглядачі вказали, що спалення прапора захищене Конституцією Сполучених штатів.

«Ненавиджу, коли палять прапори, але я не знаю, як Дональд планує обійти маленьку річ під назвою Перша поправка до Конституції США», - твітує кореспондент Fox Business Чарльз Ґаспаріно.

Коментатори також звернули увагу на те, що заборона спалення прапора належить до форми цензури.

Питання цензури гостро стоїть у США, зокрема і для прихильників президента Трампа з кола т.з. «консерваторів». Чимало «консервативних» діячів нарікають, що їх під буцімто надуманими приводами позбавляють доступу до соцмереж, і наполягають на тому, що свобода слова у США не повинна обмежуватись міркуванням політичної коректності, або тим, що певні вислови спрямовані проти представників меншин тощо. Низка «консерваторів» також вважають рух за заборону т.з. «мови ненависті» формою боротьби із свободою слова.

«Якщо ви справді підтримуєте свободу слова, то відповідь на проблему спалення прапора є очевидною», - твітує захисниця свободи слова Сара Маклафлін.

«Якщо ви хочете заборонити т.з. «мову ненависті», як, наприклад, спалення прапора - а такий вчинок очевидно сигналізує про ненависть до США - значить, ви не підтримуєте базову політичну толерантність, яка лежить в основі американської демократії, а отже не розумієте, що символізує прапор США», - твітує оглядач Ларі Санґер.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.