​Трамп дав демократам два тижні на посилення імміграційної політики

Президент США Дональд Трамп заявив у неділю, що хоче дати законодавцям-демократам «останню можливість» посилити закони про надання притулку та імміграційну політику, перед тим як почати депортацію нелегальних іммігрантів.


Не вдаючись в деталі, Трамп заявив, що законодавці, які виступають проти його жорсткої імміграційної позиції, можуть «швидко домовитися про прості зміни щодо процедури притулку та закриття лазівок», повідомляє «Голос Америки».

«Це, а також допомога, яку надає нам Мексика, виправить ситуацію на південному кордоні. Ймовірно, цього не станеться, але спробувати варто. Два тижні - і почнеться велика депортація!»- написав Трамп в Твіттері.

Віце-президент Майк Пенс заявив телеканалу CNN, що США «повинні закрити лазівки» на кордоні, де, за його словами, лише в цьому році очікується прибуття понад мільйона нелегальних мігрантів, в основному з країн Центральної Америки, які шукають притулку в США.

«Ми повинні покінчити з ситуацією, коли люди вважають, що вони можуть приїхати, попросити притулку, і їх впустять в США, - сказав Пенс. - Дні нашого дірявого кордону полічені».

За словами віце-президента, 90 відсотків нелегальних іммігрантів, яким призначені судові слухання в їх справах, на засідання просто не з’являються. Однак Міністерство юстиції твердить протилежне: у 2018 році 89 відсотків іммігрантів з'явилися на слухання.

Існують сумніви у тому, що Трамп і демократи можуть дійти угоди з проблеми імміграції. Попередні часткові угоди в останні роки так і осідали в Конгресі, де республіканцям і демократам не вдавалося остаточно домовитися.

Повідомлення про те, що Імміграційна та митна служба США планує провести широкомасштабні заходи, викликали обурення у лідерів демократів у багатьох великих містах. Вони засудили ці плани і ініціювали заходи з надання допомоги іммігрантам, яких це торкнеться.

Трамп заявив, що спікер Палати представників Ненсі Пелосі в п'ятницю закликала його скасувати рейди, щоб виявити таке ж співчуття, яке він продемонстрував, скасувавши військовий удар по іранських об'єктах після того, як Тегеран в четвер збив американський безпілотник.

У відповідь на рішення Трампа відкласти масову депортацію, Пелосі заявила ввечері в суботу: «Пане президенте, ми раді затримці. Для всеосяжної імміграційної реформи потрібен час. Сім'ї повинні бути разом».

Очікувалося, що операція торкнеться до 2 тисяч сімей у великих містах, які привертають велику кількість іммігрантів, включаючи Г'юстон, Чикаго, Майамі і Лос-Анджелес.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.