​Міністр оборони Канади заявив, що Канада продовжує підтримувати Україну і вкотре закликав росію звільнити українських моряків

Навчання «Сі-Бриз 2019» демонструють рішучість міжнародної спільноти у захисті міжнародних правових норм, сказав міністр оборони Канади Харджит Саджан. «Ми дуже тісно співпрацюємо. І коли трапляються речі, які виходять за межі міжнародних правових норм, на кшталт нелегальної анексії Криму, чи спроб завадити країні самій обирати свій шлях, вони тягнуть за собою наслідки. Це об'єднує міжнародну спільноту. Тому, коли ми проводимо навчання на кшталт цих, це - демонстрація нашої рішучості і далі опікуватися цим питанням», - цитує слова міністра Українська Служба «Голосу Америки».


Саджан наголосив на тому, що Канада продовжує підтримувати Україну і вкотре закликав росію звільнити українських моряків.

«Ми завжди будемо надійно і непорушно підтримувати Україну. І навіть зараз ми закликаємо росію звільнити захоплених моряків і їхні судна», - заявив Саджан.

Присутність НАТО в Чорному морі є дуже важливою, вважає Джеймс Аппатурай, заступник помічника генсека НАТО.

Джеймс Аппатурай. Фото з відеоролика VOA

«Дуже важливо, щоб в Чорному морі була присутність НАТО. Щоб було чітко зрозуміло, що наші союзники, члени НАТО, будуть захищені, у цьому не може бути сумніву», - сказав він в коментарі Українській службі «Голосу Америки».

Свобода навігації і безпека союзників - є основоположними принципами, вважає високопосадовець.

«Що ми надамо максимальну підтримку в солідарності з нашими партнерами. Ми хочемо дати зрозуміти – ми там, свобода навігації є ключовою, безпека наших союзників не піддається сумніву, а наші союзники мають нашу солідарну підтримку», - додав Аппатурай.

Навчання, організовані Україною та США, цього року об'єднують 19 країн. До них буде залучено 32 кораблі, 24 літаки і більше 3000 військових, повідомляє командування 6-тим флотом США.

Серед учасників навчань - Великобританія, Данія, Франція, Греція, Італія, Норвегія, Швеція, Болгарія, Польща, Молдова, Румунія, Туреччина Естонія, Грузія, Латвія, Литва, Канада, США та Україна.

«Сі-Бриз - щорічні міжнародні морські навчання з компонентами на суші, в повітрі та на змішаній території, співорганізовані Україною та США, щоб посилити взаємодію та спроможності сил країн-учасниць», - йдеться в заяві Міністерства оборони США, яку цитує видання Freebeacon.

Харджит Саджан. Фото з відеоролика VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.