​На наступний день після «чудового листа» до Трампа Кім Чен Ин поновив ракетні випробування у КНДР

Північна Корея здійснила запуски балістичних ракет - це п'яті ракетні випробування, проведені КНДР за два тижні, за даними США та Південної Кореї, пише «Голос Америки». КНДР з «великою ймовірністю» вдасться до наступних випробувань через проведення спільних американсько-південнокорейських військових навчань, йдеться в заяві штабів Південної Кореї, повідомляє Українська служба «Голосу Америки».


Напередодні запуску президент США Дональд Трамп заявив, що він не стурбований випробуваннями і оголосив, що отримав «чудового листа» від лідера Північної Кореї Кім Чен Ина. У листі Кім висловив незадоволення проведенням військових навчань США та Південної Кореї, які розпочались цього тижня.

Трамп, у свою чергу, заявив, що він не є прихильником навчань. «Як ви знаєте, мені вони також не подобались, - заявив президент США журналістам. - Мені вони ніколи не подобались. Я ніколи не був прихильником. Знаєте, чому? Мені не подобається за них платити. Нам мають це відшкодовувати». Раніше президент США підкреслював важливість таких навчань для Південної Кореї.

Трамп також заявив журналістам, що нещодавні ракетні випробування «не є проблемою», адже йдеться про ракети меншої дальності, які не можуть сягнути США.

Президент США тричі зустрічався з Кім Чен Ином з минулого червня. Однак під час зустрічей не було досягнуто домовленості щодо конкретних кроків з денуклеаризації півострова. У п'ятницю Трамп заявив, що незабаром може відбутись четверта зустріч. «Думаю, матимемо ще одну зустріч», - сказав він.

Нагадаємо, днями світові ЗМІ повідомили, що на військовому полігоні в Архангельській області росії стався вибух ракети у момент випробування реактивної рідинної установки під час робіт, пов'язаних з інженерно-технічним супроводом ізотопних джерел живлення.

Американські спостерігачі порівняли цю аварію з Чорнобильською катастрофою і пов'язали вибух з витоком радіації з тестуванням ядерної ракети, розробку якої просуває путін. Російська сторона заявляє, що радіаційний фон залишається на нормальному рівні, а місцева влада російського міста Сєвєродвінськ заявила про зафіксоване короткострокове підвищення радіації.

Двоє американських експертів в інтерв'ю Reuters заявили, що вибух власне реактивної установки не призвів би до витоку радіації, однак, припустили, що в росії могли відбуватись випробування ядерних ракет.

Запуск ракети під час випробувань у невстановленому місці в Північній Кореї 7 серпня 2019 року. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.