​Україна і Британія проголосили себе «стратегічними партнерами» в безпеці й обороні і не мають бажання бути ворожими до рф

Під час візиту британського міністра оборони Бена Воллеса до Києва, який назвали символом підтримки України на тлі міжнародної стурбованості нагромадженням російських військ біля українських кордонів, сторони проголосили: «Україна та Велика Британія — стратегічні партнери у сфері безпеки та оборони», пише Голос Америки.


«Національний суверенітет і територіальна цілісність України беззаперечні. Велика Британія стоїть пліч-о-пліч з народом України і продовжуватиме свою непорушну відданість справі його підтримки», - сказано у заяві британського міністра після зустрічі 16 листопада з українським колегою Олексієм Резніковим.

При цьому сторони вважали за потрібне зауважити у спільному тексті, що «наші уряди не мають бажання бути ворожими або прагнути будь-яким чином стратегічно оточити чи підірвати російську федерацію».

Від імені президента Володимира Зеленського повідомлено, що на його зустрічі з британським урядовцем у Києві обговорювали, зокрема, втілення домовленості України та Великої Британії про кредитну підтримку розвитку українського флоту на £1,7 млрд. ($2,2 млрд.).

Британський прем’єр-міністр Борис Джонсон цього тижня заявив, що Велика Британія підтримує Україну з огляду на «зобов’язання щодо принципів демократії і свободи, які зараз поділяються на величезній більшості Європейського континенту».

Джонсон вказав, що Європа заглиблюється в енергетичну залежність від росії, про яку він згадав після зауваження, що «деякі країни просто не будуть розвиватися в бік вільних ринкових демократій».

Борис Джонсон застеріг, що європейцям «незабаром доведеться вибирати між ін’єкціями щораз більших обсягів російських вуглеводнів через велетенські нові трубопроводи і підтримкою України та захистом справи миру й стабільності».

Олексій Резніков (ліворуч) і Бен Воллес. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.