​Трамп звинуватив Обаму в бездіяльності у зв'язку з втручанням росії

Президент США Дональд Трамп знову звинуватив свого попередника в неправильній реакції на російське втручання на президентських виборах 2016 року. «Обама був президентом аж до і навіть після виборів 2016 року. Так чому ж він нічого не зробив у зв'язку з російським втручанням?» - написав Трамп в Твіттері в понеділок.


Випад у бік Обами увійшов в чергову серію твітів президента, повідомляє «Голос Америки».

Твіт був характерною скаргою для Трампа, який час від часу намагається принизити масштаби російського втручання і звинуватити свого попередника в тому, що він не зупинив його.

Раніше в понеділок кремль відкинув твердження про його втручання. Прес-секретар Дмитро Пєсков заявив журналістам, що висунуті звинувачення безпідставні.

Ця заява була зроблена через кілька днів після того, як спецпрокурор Роберт Мюллер звинуватив 13 російських громадян і три російських організації в проведенні незаконної кампанії «інформаційної війни» з метою вплинути на вибори на користь Трампа.

В обвинувальному висновку Мюллера стверджується, що цю роботу вела компанія «Агентство інтернет-досліджень», яка базується в Санкт-Петербурзі, що має зв'язки з кремлем, 12 її співробітників та її фінансист.

У 37-сторінковому документі говориться, що російські учасники змови хотіли координувати свої зусилля з працівниками виборчого штабу Трампа. Однак спецпрокурор не звинуватив нікого зі штабу Трампа в змові з росіянами.

Трамп багаторазово наполягав, що його штаб не вступав у змову з росією, не дивлячись на те, що американське розвідувальне товариство, а тепер і Мюллер, прийшли до висновку про те, що росія вела широку кампанію по втручанню на виборах, щоб допомогти Трампу перемогти.

Це був перший випадок, коли офіс Мюллера висунув звинувачення проти громадян росії і російських організацій за втручання на виборах 2016 року.

У неділю Трамп опублікував серію твітів, в яких атакував розслідування, які ведуть Мюллер і комітети Конгресу.

«Якщо мета росії полягала в тому, щоб посіяти розбіжності, дестабілізацію і хаос в США, то, з огляду на всі ці слухання в Конгресі, розслідування і ненависть до (Республіканської) партії, їх успіхи перевершили їх найсміливіші мрії. Вони надривають животи від сміху в москві. Розумнішай, Америко!»

Трамп також піддав критиці свого радника з питань національної безпеки Герберта Макмастера, який заявив, що мова йде про «неспростовні докази» російського втручання на виборах.

«Я ніколи не говорив, що росія не втручалася у вибори, я говорив, що це могла бути росія або Китай, або ще якась країна або група, або це міг бути геній вагою 400 фунтів, що сидить на ліжку і грає на своєму комп'ютері , - написав Трамп в Твіттері. - Вигадка з росією полягала в тому, що штаб Трампа [нібито] вступав у змову з росією, чого ніколи не було!»

Трамп заявив, що Макмастер «забув сказати, що росіяни не вплинули і не змінили результати виборів 2016 року, і що єдина змова мала місце між росією» і його опонентом на виборах - колишнім держсекретарем Хілларі Клінтон, а також іншими демократами. За словами Трампа, Макмастер проігнорував фінансування демократами політичного дослідження, яке увійшло в спірне досьє, в якому говорилося про сумнівні зв'язки Трампа з російськими суб'єктами.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.