​Комітет Конгресу США прийняв резолюцію про прискорення темпів розслідування щодо імпічменту Трампа

Контрольований демократами Юридичний комітет Палати представників проголосував у четвер за інтенсифікацію розслідування щодо президента США Дональда Трампа. Тим самим законодавці наближаються до прийняття рішення про те, чи слід рекомендувати почати процедуру імпічменту, пише «Голос Америки».


О 8 годині ранку у четвер почалося засідання комітету з питання про голосування по резолюції, покликаної визначити порядок денний майбутніх слухань, зокрема - більш жорстке опитування свідків, а також прискорення темпів розслідування, у поле зору якого тепер потраплять теми, потенційно вибухонебезпечні як для Трампа, так і для Конгресу.

Тепер цей захід схвалений комітетом, незважаючи на одностайну опозицію з боку республіканців, які входять до його складу.

Республіканці вважають, що резолюція покликана відвернути увагу від того, що демократи не хочуть, щоб розпорядження про запуск розслідування в зв'язку з імпічментом дав повний склад Палати представників. Резолюція також закликає до того, щоб юристи Трампа в письмовому вигляді відповідали на будь-яку надану інформацію.

Республіканці виступають проти зусиль в напрямку імпічменту, однак, оскільки демократи займають в комітеті 24 місця з 41, голоси, як і передбачалося, розділилися по партійній лінії.

Демократи планують застосувати нову тактику, яка дозволить юристам комітету провести годинний допит одного з наближених Трампа, колишнього менеджера його передвиборної кампанії Корі Левандовскі, який повинен з'явитися в комітет наступного вівторка.

Демократи наполягають, що резолюція підвищить їх здатність зібрати дані, які можуть бути використані як підстави для імпічменту. Передбачається, що показання Левандовскі допоможуть сформулювати звинувачення в перешкоджанні правосуддю. Однак вони також хочуть звинуватити президента в порушеннях правил фінансування передвиборних кампаній, надання впливу на свідків та незаконному збагаченні через належні йому підприємства.

Кілька комітетів Конгресу ведуть свої розслідування щодо президента, в тому числі в зв'язку з його відмовою оприлюднити податкові декларації з виплатами за мовчання з метою приховати компрометуючу інформацію, а також з витратою державних коштів в готелях і курортах, що належать Трампу.

Якщо комітет схвалить ініціативу, вона буде спрямована на голосування в повному складі Палати представників. Якщо резолюція отримає схвалення і там, Сенату потрібно буде провести процедуру і розглянути питання про відсторонення президента від посади. Оскільки Сенат контролюють республіканці, обвинувальний вирок малоймовірний, пише «Голос Америки».

Фото Wite House



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.